fbpx
Blog

5 tehnici prin care sa iti mentii clientii aproape

O mare parte dintre oamenii de marketing cauta sa gaseasca mereu clienti noi si mai putin sa mentina o relatie sanatoasa si de lunga durata cu cei care au cumparat deja produsele pe care business-ul lor sau pentru care lucreaza le produce sau comercializeaza.

Un paralelism al acestei situatii poate fi acela in care incerci sa iti faci prieteni noi dupa o varsta si tot procesul prin care trebuie sa treci pentru a-i transforma din oameni intalniti pe strada in confidenti.

De cele mai multe ori a transforma urmaritori in clienti dureaza mai mult timp si costa mai mult decat sa ii mentii pe cei care deja au facut o achizitie de la tine, au folosit produsele tale si cel mai probabil vor reveni in calitate de clienti daca stii cum sa ai grija de acest lucru.

In articolul de azi iti prezentam 5 tehnici de e-mail marketing care te vor ajuta sa le reamintesti clientilor ca existi si ca ai vesti importante pentru ei. Poti sa folosesti doar una sau doar cateva dintre ele, insa iti recomandam ca, in timp, sa le folosesti pe toate.

Strategii de e-mail marketing pe care sa le folosesti pentru a tine legatura cu cei care au cumparat deja de la tine

Azi iti vom vorbi despre 5 dintre ele, insa daca mai stii si tu altele pe care deja le folosesti cu succes, scrie-ne in comentarii si inspira-i si pe alti antreprenori!

1. Cere feedback

O parte importanta a oricarui business este felul in care cere feedback si cum se foloseste de acesta. Fie ca e pozitiv sau negativ, feedback-ul este acela care iti spune ce faci bine sau ce trebuie sa imbunatatesti spre binele afacerii tale.

Multi antreprenori se plang ca primesc pe profilele de social media feedback de la persoane cu care nu au interactionat niciodata. Tocmai de aceea, pentru a primi unul care conteaza cu adevarat, de la persoane care iti sunt clienti, cel mai bine este sa le trimiti un formular pe e-mail, dupa ce au facut o achizitie.

Insa nu te grabi sa le ceri feedback a doua zi dupa ce a ajuns coletul la ei, ci mai degraba la cateva saptamani dupa achizitie, ca sa te asiguri ca au avut timp sa il foloseasca si sa poata sa iti dea un feedback pertinent.

2. Roaga-i sa te recomande

Cea mai buna recomandare vine de la prieteni, mai degraba decat de la persoane random de pe Internet. Asa ca ce poti sa faci este sa le trimiti un e-mail in care ii rogi sa te recomande si prietenilor lor, oferindu-le in acelasi timp un voucher de discount pe care sa il dea mai departe si un cadou surpriza pentru ei daca fac acest lucru.

Poti sa le trimiti acest mail dupa ce le-ai cerut feedback si au fost multumiti de achizitia pe care au facut-o. Astfel vei castiga doi noi clienti satisfacuti cu un minim efort.

3. Intreaba-i ce mai fac

La o luna sau doua dupa achizitie, trimite-le un e-mail in care sa ii intrebi cum se simt cu alegerea facuta si recomanda-le sa isi reimprospateze stocul cu produsul pe care le-au comandat si exista sanse sa se fi terminat – aici ne referim mai ales la consumabile sau produse de beauty.

4. Spune-le de produse noi

In functie de produsele pe care le-au achizitionat deja, poti sa le dai idei de altele complementare care sa le intregeasca rutina sau sa le aduca plus valoare in comportament.

Ofera-le un upgrade a ceea ce au deja si nu uita ca ei sunt lead-uri proaspete, care au sanse mari sa se reintoarca pe site si sa faca o achizitie.

5. Personalizeaza e-mailurile

Uita-te la cumparaturile din trecut si bazandu-te pe acestea trimite-le e-mail-uri in care sa folosesti call-to-actions puternice de cumparare candva in viitor: recomandari, produse noi, produse de care ar putea fi interesati si care au revenit in stoc – posibilitatile sunt nenumarate, in functie de tipul business-ului pe care il ai.

Aceste 5 tehnici – luate separat sau impreuna – sunt cele care te vor ajuta sa mentii o relatie de amicitie sanatoasa cu cei care iti sunt deja clienti cu o minima implicare din partea ta.

Nu uita: clientii deja existenti sunt deosebit de importanti pentru tine si nu trebuie ignorati in defavoarea celor noi! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net