fbpx
Blog Ecommerce

11 moduri prin care sa reduci abandonarea cosurilor

E-commerce nu este un business usor, mai ales cand, la sfarsit de zi sau de luna, faci rapoartele de activitate si observi cate produse au fost abandonate in cos. Asta inseamna ca oamenii au intrat pe site, au adaugat in cos ce-si doreau, insa nu au finalizat tranzactia.

Motivele pentru care acest comportament este des intalnit sunt nenumarate – unele care tin de tine, iar altele care tin de utilizatori.

Pentru cazul celor care tin de tine avem 11 moduri prin care poti sa reduci acest abandon al produselor in cos. Pentru cele care tin de fiecare in parte insa, nu avem o solutie inca.

11 metode de a mici ratele de abandon a produselor in cos

Acestea sunt cele mai usor de implementat. Poate pe unele dintre ele le folosesti deja, iar despre altele afli de-abia acum. Important este sa le pui in practica pentru beneficii pe termen lung.

1. Livrare gratuita

Oamenii se schimba atunci cand aud de livrare gratuita, asa ca acesta este probabil unul dintre cele mai bune imbolduri spre cumparare. Spune-le din prima despre acest avantaj pe care il oferi si le vei usura decizia de cumparare.

2. Transparenta costurilor

Unul dintre motivele principale de abandonare a cosurilor este lipsa de transparenta a costurilor: comisioane ascunse sau pretul livrarii, depinde de la situatie la situatie. Anunta orice cost care poate interveni pe parcurs si astfel utilizatorii te vor aprecia pentru transparenta de care dai dovada.

3. Nu ii obliga sa isi creeze un cont

Multe afaceri, din dorinta de a colecta rapid o baza de date, obliga cumparatorii sa isi creeze cont pe platforma lor. Acesta este un pas care poate sa ii enerveze pe useri si sa ii faca sa abandoneze produsele in cos. Permite-le sa faca achizitii si fara a avea un cont la tine pe site si da-le posibilitatea sa faca acest lucru dupa ce au terminat cumparaturile si mai ales daca isi doresc.

4. Adauga un progress bar

Timpul este limitat in zilele noastre, asa ca utilizatorii vor aprecia daca vei plasa un progress bar atunci cand vine vorba de procesul de cumparare, impreuna cu pasii pe care trebuie sa ii faca. Acestia trebuie sa fie cat mai simpli pentru a-i cuceri si a-i transforma in cumparatori.

5. Arata-le metodele de securitate

Cu atatea tentative de scam si phishing la orice pas pe internet, este normal ca oamenii sa fie sceptici atunci cand fac o achizitie de la un business nou. Pentru a le castiga increderea, afiseaza pe site datele despre tine – datele firmei, termeni si conditii, privacy policy, metode de livrare si orice alte detalii care ofera incredere.

6. Fa retururile usoare

De obicei politica de retur este una alambicata, care presupune si costuri pentru clienti si astfel ei in loc sa returneze produsele mai bine le dau mai departe prietenilor. Insa acest lucru inseamna ca cel mai probabil nu vor reveni sa faca achizitii de la tine.

7. Testimoniale

Pe fiecare pagina de produs posteaza testimoniale – chiar si cu poze – ale celor care au cumparat deja produsul. Acest pas cu siguranta va creste increderea in produse si in tine ca business. Daca poti sa scrii undeva ca achizitia este reala, e perfect!

8. Variaza metodele de plata

De obicei metodele de plata acceptate sunt cu cradul, prin transfer bancar sau ramburs. Recomandarea noastra este sa adaugi si Apple Pay, Google sau Samsung Pay. Chiar daca vor creste comisioanele in functie de cat de multe optiuni oferi, acestea se vor amortiza in timp.

9. Live chat

A putea cere informatii live atunci cand doresti sa faci o achizitie este unul dintre cele mai mari plusuri pe care poate sa le aduca un business cumparatorilor. Poate au intrebari extra, nelamuriri la care au nevoie de raspuns inainte de a tasta datele cardului. Important aici este insa sa primeasca un raspuns rapid, in cel mult 30 de secunde, pentru a putea fi 100% convinsi.

10. Ajusteaza timpul de incarcare a site-ului

Timpul de incarcare a paginilor site-ului este vital. La fel ca in cazul progress bar-ului, lumea nu are timp sa stea sa se uite la o pagina care se chinuie sa afiseze produsele. Daca timpul de incarcare este mai mare de 5 secunde, poti fi sigur ca ai pierdut o parte mare a vizitatorilor. Ajusteaza viteza de loading si cu siguranta vei avea mai multi cumparatori.

11. Exit popups

Atunci cand vizitatorul site-ului are intentia de a parasi pagina pe care este, trimite-i un pop-up in care sa-i oferi un discount/ livrare gratuita/ un cadou surpriza la achizitie etc si astfel vei creste sansele de cumparare.

Aceste 11 metode speram sa-ti vina in ajutor atunci cand te lupti cu rata de abandon a produselor in cos. Unele sunt decizii de business, altele au nevoie si de expertiza tehnica, insa suntem siguri ca ai alaturi o echipa la care poti apela in caz de nevoie. Asadar, metodele de ai, mai ramane doar sa le pui in practica si sa te bucuri de rezultate!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net