fbpx
Blog Business SEO

De ce sa nu iei pauza de la SEO

Rezultatele SEO se vad mai tarziu decat cele ale campaniilor PPC sau din social media. De aceea, impulsul multor businessuri este sa puna pe pauza eforturile pe care le-au investit pana in acel moment si sa se concentreze in alte directii.

Motivele sunt diverse: poate ai avut experiente neplacute cu anumite persoane sau agentii care ti-au oferit acest serviciu; poate ca ai avut asteptari nerealiste de la ceea ce inseamna SEO si acelea nu au fost indeplinite; poate nu ai mereu acelasi buget de investit si crezi ca acest lucru poate sa influenteze maxim tot ceea ce ai muncit pana in acel moment.

Cu toate acestea, SEO nu trebuie sa fie pus pe pauza, indiferent de parerea pe care ti-o lasa evolutia acestuia pentru business intr-o anumita perioada.

De ce sa nu renunti la SEO

Gandeste-te la SEO ca la un maraton, mai degraba decat la o alergare pe care o faci din cand in cand, atunci cand iti amintesti.

Pentru maraton trebuie sa te antrenezi constant pentru a avea rezultate, pe cand pentru alergare trebuie doar sa faci o incalzire si sa ai la indemana echipamentul potrivit pentru aceasta activitate.

Daca te opresti, cei care erau in urma ta te vor depasi si eforturile lor vor incepe sa dea rezultate.

1. Multe schimbari pe zi

In fiecare an Google face schimbari in felul in care functioneaza algoritmul sau. In fiecare luna Google face schimbari la felul in care functioneaza algoritmul sau. In fiecare zi Google face schimbari in felul in care functioneaza algoritmul sau.

Stim, am repetat de 3 ori faptul ca Google face schimbari in algoritm des, insa este pentru ca tu sa intelegi ca, odata ce pui pauza la un proiect, ramai in urma cu multe schimbari si mai apoi iti va fi greu sa o iei de la capat sau, mai bine spus, de unde ai ramas.

Unele schimbari sunt anuntate cu surle si trambite, pe cand de altele trebuie sa iti dai seama singur. Nu risca sa ramai in urma cu acestea si sa regreti mai tarziu.

2. Competitia

Ai o competitie mare. Foarte mare. Tu probabil ii stii pe cei care iti sunt in proximitate sau pe cei care ruleaza cel mai des reclame, insa pe langa acestia, te asiguram ca mai sunt o multime.

Asta doar daca nu esti super nisat, insa si asa tot mai exista si altii care au produse asemanatoare sau complementare.

Gandeste-te la toti acestia ca iti pot lua locul pentru care ai luptat din greu si primele pozitii din cautari nu vor mai fi ale tale.

3. Website

Sa ai grija de siteul tau este o munca ce trebuie sa se intample constant, nu doar atunci cand ii faci un redesign sau faci un rebranding pentru afacerea ta.

Exista o multime de plug-ins care se schimba constant si care trebuie upgradate pentru ca websiteul sa functioneze in parametri normali.

Daca insa nu vei depune aceste eforturi, siteul se va incarca greu, nu va arata frumos si cei care ajung la el il vor parasi repede si vor alege sa mearga la concurenta pentru a gasi informatia si produsele de care au nevoie.

Investeste in SEO constant pentru a vedea rezultate pe termen lung!

Nu te opri din a lucra la partea de site, link building si tot ceea ce tine de acest domeniu.

Lasandu-te pe tanjeala nu vei putea excela si faptul ca userii nu revin sau nu petrec timp pe siteul tau nu este din vina lor, ci din a ta.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net