fbpx
Blog Influencer Marketing

5 metode prin care TikTok te poate ajuta in business

Ai un business care este la inceput de drum? Trebuie sa stii ca si TikTok te poate ajuta sa ajungi la persoane care ar putea fi interesate de business-ul tau, fie ca vorbim despre servicii sau despre produse.

In general, in Romania, TikTok nu este vazuta ca una dintre platformele care pot sa genereze vanzari tocmai din cauza continutului pe care il gasesti acolo. Daca insa stii care sunt subiectele de care audienta ta este interesata si cum le place sa le fie livrata, poti sa gasesti in TikTok un aliat perfect pentru a ajunge la aceasta si cum sa iesi in evidenta in aceasta lume noua a Internetului.

TikTok este platforma care ne aminteste de inceputurile retelelor sociale, in care interactiunea persoana-persoana era una autentica, brandurile se comportau altfel si nu incercau sa iti vanda mereu cate ceva. Iar faptul ca aceasta se bazeaza pe video este un alt plus pe care il aduce in marea de retele sociale.

Iata cateva idei despre cum sa ai o abordare buna pe TikTok si sa aduci oamenii interesati catre business-ul tau. Cine stie, poate in timp vor ajunge chiar sa-ti fie si clienti.

Creeaza TikTokuri, nu reclame

Peste tot oamenii sunt invadati de reclame: offline, in online pe retelele sociale sau pe motoarele de cautare, chiar si pe bloguri si alte site-uri pe care le viziteaza. Asa ca pe TikTok incearca sa arati fata umana a brand-ului. Daca nu stii cum sa faci asta de la inceput, fa research urmarind alti tiktok-eri si incearca sa te filmezi ca sa iti dai mai apoi feedback.

Seteaza-ti un scop pentru care incepi sa creezi continut pe TikTok si apoi gaseste modalitati sa ajungi la el.

Raspunde clar intrebarilor

TikTok nu este o platforma a subtilitatilor, asa ca incearca pe cat posibil sa iti exprimi clar punctele de vedere si parerile asupra unui subiect anume.

Adreseaza o intrebare care sa ii prinda pe urmaritori si mai apoi vino cu raspunsuri concise la aceasta.

Fii autentic

Autenticitatea este una dintre cele mai mari calitati pe care le ai. Video-ul este cea mai usoara metoda de a ti-o expune publicului larg. Spune-le celor care te urmaresc cum ii poate ajuta serviciul sau produsul tau; arata-le behind the scenes si cine esti cu adevarat. In acest fel ii vei atrage si ei vor incepe sa prinda drag de tine.

Tips, tricks si quick facts

Attention span-ul scade pe zi ce trece si tot mai putini oameni mai au rabdare sa stea sa asculte o poveste lunga. De aceea, gaseste raspunsuri rapide si concise la intrebarile pe care publicul tau s-ar putea sa le aiba si ofera-le intr-o maniera usor de urmarit. Iti garantam ca ii vei fascina.

Pe de alta parte, sari direct la subiect cu ideea pe care vrei sa o exprimi, din aceleasi considerente. Oamenii isi doresc raspunsuri concise si cat de poate de pe loc.

Pune sunete trending in fundal

De-a lungului timpului, mai multi TikTok-ers au observat ca a adauga sunete sau melodii trending in fundal i-a ajutat si pe ei sa ajunga in topurile rezultatelor cautarilor pe platforma. De asemenea, aceasta este o buna oportunitate de a fi preluat de alti utilizatori ai platformei sau, de ce nu, de trusturi din media. Si uite asa vei reusi sa creezi credibilitate in jurul brand-ului si sa atragi mult mai usor clienti noi.

Tu ai un profil de TikTok pentru business-ul tau? Daca da, care sunt metodele de a ajunge la cat mai multi fani care au functionat pentru tine? Scrie-ne in comentarii si ajuta si alti antreprenori! 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net