fbpx
Blog Influencer Marketing

4 metode sa cresti numarul followersilor pe Instagram

A avea un profil pe oricare retea sociala nu este de ajuns. Pentru a-l putea creste frumos este important sa urmezi anumiti pasi si sa ii scoti pe altii din discutie.

In articolul de azi iti vom spune patru metode prin care sa cresti frumos contul de Instagram al business-ului tau si una la care sa nu apelezi pentru a nu-i face mai mult rau decat bine.

Haide sa vedem cum te poti ajuta de aceasta retea sociala atat pentru a creste ca brand, cat si pentru a genera vanzari.

4 metode de a creste numarul de followers pe Instagram

A creste numarul de followers pe Instagram este important, insa nu uita ca si mai important este sa interactionezi cu ei. Pana sa ajungi la acest pas, haide sa vedem cum sa faci sa ai cu cine sa interactionezi, sa iti cunoasca brand-ul si sa devina un fan al acestuia.

1. Continut interesant

Cea mai usoara metoda de a genera followers este sa ai un continut la care sa ajunga. Acesta poate fi informativ, funny, educational sau o combinatie intre toate acestea. Important este sa fie constant si calitativ.

Atunci cand ne referim la content nu vorbim doar despre cel de tip text, ci si foto sau video. Iar daca tu crezi ca pentru acestea doua din urma ai nevoie de aparatura scumpa, sa stii ca te inseli. Ajunge sa ai un telefon cu o camera decenta atat pentru poze, cat si pentru filmat si sa folosesti anumite aplicatii cum ar fi Snapseed, Lightroom sau Photoshop pentru a le imbunatati.

2. Foloseste hashtags

Inca de la inceput Instagram s-a concentrat pe hashtaguri si pe folosinta acestora cand vine vorba de postari sau chiar si stories. Folosind hashtaguri poti sa aduci spre tine oameni interesati de domeniul sau produsele pe care le ai.

Monitorizeaza business-urile concurente sa vezi ce hashtags folosesc ei si incearca sa creezi si tu unele in aceleasi zone si mai ales pe al tau specific.

3. Organizeaza un concurs cu inca cineva

Oricui ii place sa castige ceva, iar daca un posibil premiu vine din doua parti, cu atat mai bine. Gaseste un influencer sau pe cineva cu expertiza in domeniul tau si cu care sa rezonezi si porniti un concurs impreuna. Astfel, produsul tau va ajunge la 2 targheturi diferite si iti va aduce urmaritori din doua parti. La fel si persoanei sau business-ului impreuna cu care organizezi concursul.

4. Promoveaza business-ul

Seteaza-ti lunar un buget pe care sa il investesti in reclamele platite. Fie ca doresti sa promovezi o postare pe care ai facut-o si consideri ca merita mai multa atentie sau profilul in sine, nu ezita sa faci acest lucru. Avand targhetarea facuta ca la carte, vei ajunge la persoane care sa fie cu adevarat interesate de produsul pe care il promovezi si care sa iti devina clienti.

Am ajuns si la ultima parte a articolul, aceea in care iti spunem cum sa nu iti aduci fani: cumparandu-i. Numarul fanilor este important, intr-adevar, insa nu unul artificial. Asta pentru ca vei fi taxat de catre reteaua sociala care va vedea o crestere anorganica si foarte brusca; si la fel si de catre fanii reali care te urmaresc si nu vad interactiunea normala pentru un numar mare de fani.

Acum ca stii cum sa cresti un business pe Instagram, incearca metodele prezentate si spune-ne ce a functionat cel mai bine pentru tine! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net