fbpx
Blog Influencer Marketing

4 metode sa folosesti TikTok pentru business-ul tau

A folosi TikTok pentru business poate nu este prima idee care rasare in capul unui om de marketing, insa experientele ultimilor ani ne-au dovedit ca ar trebui sa fie printre primele. TikTok este acea retea sociala care inca nu si-a pierdut urma de autenticitate de care dau dovada utilizatorii sai. Iar tu, ca reprezentant de brand, ai multe de invatat de la ei: de la faptul ca nu totul trebuie sa fie mereu impecabil, ci mai degraba real; ca a arata fata umana a business-ului tau aduce doar bine.

Tipuri de content pentru TikTok

Azi iti vorbim despre 4 idei de content pe care sa le creezi sau utilizezi pe TikTok pentru a-ti face brand-ul cunoscut si a schimba putin paradigma atunci cand vine vorba despre content-ul pe care il aveai pana acum sau pe care il scoti la lumina pe alte retele sociale.

1. Creeaza content original

Fii cu ochii atat pe alte business-uri de pe TikTok, cat mai ales pe utilizatori pentru a vedea ce tip de content prinde mai bine si apoi creeaza-l pe al tau. Arata-ti originalitatea si autenticitatea si vei avea doar de castigat.

S-a dovedit de-a lungul anilor ca ceea ce prinde bine la public sunt animalele si copii. Asa ca daca ai vreun animal ca mascota a firmei, nu ezita sa il scoti in fata. Iar daca angajatii isi doresc sa faca challenges alaturi de cei mici, incurajeaza-i sa faca asta. Ai grija, insa, ca nu toata lumea este confortabila in a-si arata copilul pe internet. Cere-le intai acordul, tatoneaza terenul si apoi apucati-va de treaba.

Daca ai deja un hashtag pe care il folosesti si pe alte retele sociale, nu ezita sa il adaugi si videourilor de pe TikTok.

Orice poveste ai avea, se va diferentia cu siguranta de a celorlalti din industrie tocmai pentru ca este a ta si o traiesti in felul tau. Asta te va scoate in evidenta in marea de videouri postate zilnic.

2. Foloseste-te de user generated content

User generated content este a doua cea mai autentica modalitate de a-ti prezenta produsul sau serviciile. Asta pentru ca cei care au apelat la tine le folosesc in modul lor propriu si poate descoperi chiar tu metode noi prin care sa le pui in valoare.

Creeaza hashtag challenges si incurajeaza lumea sa participe la ele, incurajeaza-ti cumparatorii sa foloseasca produsul intr-un mod inedit si chiar sa il imparta cu un prieten si sa faca un concurs de genul ”who wore it better?”. Posibilitatile sunt infinite, trebuie doar sa ai imaginatie si creativitate.

3. Fa reclame

Da, si TikTok este o retea sociala unde poti crea ads. Diferenta intre aceasta si celelalte este ca aici trebuie sa fie autentice, chiar daca nu perfecte, asemeni content-ului pe care il postezi in feed. Daca exista discrepante mari intre acestea, oamenii nu te vor privi cu aceeasi incredere.

4. Asociaza-te cu influenceri

La fel ca si in cazul altor retele sociale, asocierile cu influenceri pot sa aduca o mai mare vizibilitate. Alege-i pe cei cu care rezonezi si care sa iti respecte valorile si fa parteneriate din care sa iesiti ambii castigatori: tu ca ai o mai mare vizibilitate pentru produs; iar ei pentru ca folosesc produsul gratis si poate castiga si bani pe langa, in functie de notorietate si deal-ul pe care il negociezi cu ei.

Daca esti la inceput in ceea ce priveste activitatea pe TikTok, pune in practica sfaturile noastre si spune-ne cum a mers pentru tine. Iar daca deja ai ceva experienta cu promovarea pe aceasta retea sociala, ne-ar placea sa stim ce a functionat pentru tine.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net