fbpx

In lumea SEO totul se schimba atat de repede incat cu greu poti sa faci fata trendurilor si sa tii cont de felul in care algoritmii functioneaza. Fie ca esti la inceput in domeniu sau ai ceva vechime, in articolul de azi iti spunem cum sa faci sa fii cat mai pe faza atunci cand survin schimbarile.

Felul in care functioneaza motoarele de cautare nu poti sa-l schimbi, insa ce poti face este sa fii tu mereu up-to-date cu schimbarile.

Există cateva parti ale SEO de care sa tii cont atunci cand incepi sa gandesti o strategie si modul de abordare:

  • cuvintele cheie;
  • volumul de cautare al cuvintelor cheie;
  • traficul care vine din cautarile organice;
  • conversiile celor care cauta cuvintele cheie.

Iar tehnicile de baza se invart in jurul urmatoarelor strategii:

  • optimizarea on-page;
  • continut;
  • link building;
  • SEO tehnic.

Despre toate acestea vorbim in articolul de azi.

1. Keywords sau cuvinte cheie

Cuvintele cheie erau piesa de baza atunci cand vorbim despre SEO. Totul se invartea, de fapt, in jurul lor. Avand in vedere avantul pe care continutul l-a luat in ultimii ani, cuvintele cheie si-au mai pierdut putin din importanta datorita canibalizarii care are loc online.

In schimb au crescut considerabil in interes topics si entities. Topics sunt subiectele abordate in diverse contexte in care se folosesc keywords; iar entities sunt topice bine punctate intr-un text. De exemplu, daca doresti sa scrii despre SEO, vei adauga in text si Google pentru ca acesta sa fie de interes pentru motoarele de cautare.

2. Volumele de cautare a cuvintelor cheie

A face keyword research este una dintre actiunile vitale atunci cand vine vorba despre SEO pentru ca iti doresti sa stii ce cuvinte cheie cauta lumea si in ce masura.

Iata cum poti sa faci keyword research folosindu-te de instrumente de pe internet:

  • Google Trends iti va spune ce cuvinte cheie au fost populare si cand;
  • Google Keyword Planner iti da sugestii de cuvinte cheie pentru SEO;
  • Google Search Control iti spune cat de bine sta website-ul tau din punct de vedere SEO atunci cand vine vorba despre cautari organice.

3. Traficul care vine din cautari organice

Traficul organic, adica cel venit din rezultatele cautarilor – si aici nu ne referim la cel platit sau de pe retelele de socializare – este cel mai important pentru ca este si cel mai indexat si ofera incredere in informatia gasita pe site-ul tau.

A aparea printre primele rezultate in cautarile Google inseamna ca ceilalti useri care au ajuns la tine garanteaza ca informatia este una de calitate, iar reputatia ta va creste cu fiecare rezultat afisat.

4. Conversia vizitatorilor

A-i converti in clienti pe cei care iti viziteaza website-ul este scopul final pe care il ai. Insa cum poti sa faci asta iti spunem acum:

  • trebuie sa ai un site curat din punct de vedere estetic si usor de folosit;
  • scrie continut care sa ii tina pe website si care sa ii faca sa ia o actiune pe care o doresti;
  • castiga incredere de la cei care ajung organic pe site-ul tau;
  • optimizeaza numele produselor pe site in asa fel incat sa fie bine indexate.

5. Concentreaza-te pe continut

Intotdeauna un continut bun a atras si mentinut lumea pe un website. Acesta te ajuta si sa te afirmi ca un expert in domeniul in care activezi, iar atata timp cat oamenii te vor vedea astfel vor reveni la tine si te vor si recomanda altor persoane.

Fa research si afla ce nevoi are audienta ta, iar cu ajutorul continutului adu-le solutii si sugestii despre cum isi pot imbunatati viata cu ajutorul produselor tale.

6. Bazeaza-te si pe altceva in afara de raspunsurile gasite pe Google

Poti sa iei sfaturile expertilor de bune atunci cand vine vorba de tinut pasul cu SEO sau rezultatele de pe Google referitoare la acest subiect. Insa, daca ai timpul si resursele necesare, poti sa testezi sa vezi ce functioneaza pentru tine. Daca una dintre aceste doua iti lipseste, iti recomandam sa apelezi la cei care se ocupa zilnic cu strategii si implementari SEO de ani de zile si sunt obisnuiti cu schimbarile rapide de algoritm si cum sa le faca fata. Noi suntem aici sa te ajutam daca ai nevoie! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net