fbpx
Blog SEO

Cum sa cresti traficul pe site cu ajutorul SEO

Episodul in care Facebook, Instagram, Messenger si WhatsApp au fost cazute timp de cateva ore bune ne-a invatat ca cel mai important intr-un business este sa ai casa ta – adica un site si blog pe care sa le ingrijesti constant. Atunci cand vine vorba de e-commerce este si mai important sa ai un magazin online de unde lumea sa poata sa iti cumpere produsele.

Insa deasupra acestora trebuie sa fie branding-ul si SEO. Acestea doua iti vor aduce vizitatori si cand ei nu te vad pe retelele sociale: branding-ul pentru ca le vei sari in minte atunci cand au nevoie de un produs pe care il comercializezi; SEO pentru ca le vei sari in primele rezultate atunci cand cauta un produs pe Google.

In articolul de azi iti vorbim despre SEO si cum sa te folosesti de acesta pentru a atrage cat mai multi vizitatori in magazinul tau online si cum sa ii transformi in cumparatori.

Tipuri de SEO

Da, SEO se imparte in 4 categorii mari, iar ideal ar fi sa tii cont de toate atunci cand incropesti o strategie.

SEO on-page

Adica ce poti sa faci punctual pe site pentru a-i imbunatati rankingul overall sau pentru fiecare pagina in parte:

SEO off-page

Tot ce poti sa faci in afara site-ului tau, dar care sa ii ajute pe useri sa ajunga la el:

SEO tehnic

Aici intra tot ceea ce poti sa faci in spatele site-ului, unde userii nu au acces atat de usor:

  • sa-l optimizezi pentru telefoane mobile – Google chiar te va penaliza daca nu vei face acest lucru;
  • sa imbunatatesti viteza de incarcare;
  • sa stergi contentul duplicat;
  • sa structurezi datele de pe site.

SEO local

Datele punctuale despre website-ul tau pe care sa le afisezi la vedere, pentru a putea fi si indexate:

  • datele de contact din footer;
  • sa crezi unui profil de Google Business;
  • sa creezi continut relevant atat pe blog, cat si pe canalele de social media.

Acum ca stii care sunt tipurile de SEO pe care sa le adaugi in strategia ta, haide sa vedem cum sa le implementezi pentru a-ti creste traficul si cumparatorii.

Puncte in strategia SEO de care sa tii cont

1. Audit SEO

Inainte de a pune cap la cap o strategie SEO trebuie sa faci un audit SEO al site-ului sa vezi ce anume este de imbunatatit si abia mai apoi sa te gandesti cum sa ajungi sa faci asta.

Există agenții sau tool-uri care pot sa faca asta pentru tine. Cel mai bine este sa alegi partea umana cu care sa colaborezi pentru ca iti va explica pe limbajul tau ce trebuie sa imbunatatesti.

2. Keyword research

Atunci cand zici SEO zici keywords. Cuvintele cheie joaca un rol central in strategiile SEO, fiind coloana vertebrala a acestora. Cauta-le pe acelea care au legatura cu domeniul tau si nu ezita sa le folosesti atat in blog posturi, cat si in structura site-ului si atunci cand faci link building. Nu uita sa adaugi si link-uri care au legatura cu ele.

3. Structura site-ului sa fie una coerenta

Fa site-ul usor de urmarit in asa fel incat utilizatorii care ajung la el sa gaseasca usor informatiile de care au nevoie si sa navigheze lin intre categorii si pagini.

Iata 2 lucruri de care sa tii cont:

  • userul trebuie sa ajunga la produs de pe homepage cu maxim 3 clickuri;
  • site-ul trebuie sa poata fi scalat in momentul in care doresti sa mai adaugi produse sau pagini.

4. Paginile sa fie indexate de Google

Ai mare grija ca paginile sa fie indexate de catre Google, altfel toate eforturile tale vor fi in van. Pentru a afla daca paginile sunt indexate, foloseste-te de urmatoarea formula: scrie site:yourdomain.com in bara de cautare; sau de Google Search Console, un tool gratis care poate sa faca asta pentru tine.

5. Urmareste-ti competitia

Atunci cand vine vorba despre imbunatatiri, concurenta este cea mai buna oglinda: poti sa te uiti sa vezi ce fac ei bine; sau sa vezi ce fac gresit si poti imbunatati in asa fel incat clientii lor sa ajunga la tine si sa aiba o experienta mult mai placuta pe site.

6. Optimizeaza paginile care trebuie

Nu toate paginile de pe site-ul tau sunt la fel de cautate, iar de acest lucru trebuie sa fii constient. Tocmai de aceea uita-te in analytics si observa care sunt cele mai cautate pagini si optimizeaza-le pe acestea. In functie de revenue-ul pe care ti l-au adus alege-le pe cele pe care vrei sa le prioritizezi atunci cand vine vorba de procesul de optimizare, pentru a-ti dubla sau poate chiar tripla acest revenue.

Greseli in SEO pe care le poti corecta

Desigur, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unor experti atunci cand vine vorba de optimizare SEO, insa daca doresti sa faci tu primii pasi in acest proces, iata cativa dintre acestia care nu ar trebui sa iti puna mari probleme.

1. Continutul duplicate

Daca tu si echipa ta ati lucrat la continutul de pe site este usor sa va dati seama care este cel duplicate si sa scapati de el: fie in stergeti de tot; fie creati unul nou pentru una dintre cele doua pagini pe care acesta se repeta.

2. Continutul insuficient

Expertii in SEO spun ca orice continut care are sub 300 de cuvinte nu este indexat. Asa ca ai grija ca descrierile produselor si blog posturile sa depaseasca aceasta cifra pentru a fi indexate.

3. Linkuri gresite sau lipsa

Asigura-te ca linkurile – atat cele interne, cat si cele externe – sunt corect pozitionate pe keywords si nu sunt gresite sau trunchiate.

4. Folosirea gresita a keyword-urilor

Canibalizarea keyword-urilor se intampla atunci cand le folosesti pe aceleasi pentru mai multe pagini, pentru ca vei crea confuzii motoarelor de cautare atunci cand vine vorba de indexare.

5. Viteza de incarcare

Attention span-ul oamenilor scade pe zi ce trece, asa ca asigura-te ca site-ul tau se incarca repede pentru a nu pierde posibili cumparatori. Daca incarcarea paginilor dureaza mult sau acestea nu sunt optimizate pentru mobile, utilizatorii care au intrat pe site vor iesi cu aceeasi viteza si cu greu se vor intoarce.

SEO este un proces complex, cu multe fatete pe care le inveti atat din teorie, cat mai ales din practica. Daca ai nevoie de o analiza sau de o strategie SEO si implementare, suntem aici sa iti venim in ajutor. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net