fbpx
Blog Business Marketing

Strategii de marketing de urmat in 2022

Anul acesta trebuie sa ne gandim la noi strategii pe care sa le abordam in comunicare si mai ales in marketing.

Ai produse care merita sa ajunga la cat mai multa lume, insa tot cei care sunt in cercul tau le vad si vrei sa schimbi acest lucru.

Desigur, daca ai strategii care pana acum au functionat bine, poti sa le iei in considerare in continuare. Insa nu este niciodata rau sa adopti si tehnici noi, poate una sau chiar cateva s-ar putea sa iti fie chiar de folos. Cu cat mai multe optiuni, cu atat provocarea este mai mare si rezultatele pe masura.

3 strategii de comunicare pe care sa le adopti in 2022

In articolul de azi iti vom vorbi despre trei, insa pe blogul nostru cu siguranta vei gasi si alte idei din care sa te inspiri pentru performanta.

1. Organic si platit pot face casa buna impreuna

Ideal pentru orice business este ca traficul organic sa fie cel de baza atunci cand vine vorba de engagement si conversii deopotriva.

Combinatia dintre SEO, content marketing, core web vitals și linkbuilding te poate ajuta din acest punct de vedere si poti sa ramai mereu pe o linie de plutire sau chiar sa excelezi.

Insa chiar daca acest lucru se intampla, nu inseamna ca trebuie sa ignori de tot reclamele platite. Acestea pot doar sa scoata si mai tare in evidenta si spre mai multa lume continutul de calitate pe care il creezi. Ajungi targhetat la cei la care doresti sa o faci si astfel vei creste si conversiile.

2. Integreaza canale noi

Suntem siguri ca ai deja canale favorite pe care postezi si unde tii legatura cu publicul tau.

Acestea pot sa fie retele de social media care se potrivesc profilului businessului, faci reclame pe Google si pe aceste retele de socializare, pe Google Local sau pe Google Screen.

Insa pe langa acestea, mai poti sa te desfasori si cu ajutorul urmatoarelor strategii:

  • remarketing: mergi inapoi spre cei care deja au produse de la tine in cos sau au vizitat de mai multe ori acelasi produs de pe site. Ofera-le un discount si ajuta-i sa ia mai repede decizia de cumparare;
  • reclame video pe YouTube: poate pana acum nu te-ai gandit la aceasta strategie, insa noi iti spunem ca ar fi bine sa incepi sa te gandesti si la ea. Reclamele video sunt de bun augur, pentru ca poti sa faci atatea lucruri prin intermediul lor si sa ajungi spre atat de multi oameni intr-un mod mult mai personal;
  • video pe site: a pune un video pe site inseamna a-ti spune povestea intr-un mod foarte personal. Fie ca alegi sa faci un landing page special pentru videoul companiei sau il pui in header sau footer, investeste intr-un video de calitate si va fi mult mai usor sa inspiri incredere;
  • mobile first: fii foarte atent ca siteul tau sa fie optimizat pentru telefoanele mobile si asa poti fii sigur ca Google il va indexa mult mai bine decat pe cele care nu sunt.
  • Google display network: alege ca reclamele tale sa ajunga si in display networks uneori – atat pe Google, cat si pe Facebook – si astfel iti vei largi plaja de posibili clienti.

3. Urmareste statisticile

Un lucru care este ignorat uneori sunt statisticile din analytics, care iti spun cel mai bine cine sunt cei care ajung la tine si mediul prin care fac asta.

Urmateste atat:

  • cautarile si raspunsurile organice: traficul; cum rankeaza cuvintele cheie;core web vitals;
  • raspunsurile platite: cu cat ai iesit pe profit dupa o reclama; cost per click; click through rate; impresii.

A intelege corect aceste statistici inseamna un pas in plus spre a intelege publicul tau si ce le place si cum isi doresc sa le fie livrat mesajul.

Aceste trei strategii te vor ajuta sa ajungi mai usor la cei care doresti si sa cresti revenueul luna de luna si an de an.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net