fbpx

Despre SEO am vorbit mult în articolele noastre de pe blog, insa mai putin despre cum poti sa masori si sa setezi profitul sau ROI, cum il vom numi in articol mai pe scurt.

ROI in SEO

SEO este unul dintre principalele canale de vanzari din online, care poate sa aduca un ROI mai mare decat social media in multe cazuri. Insa acesta trebuie setat de la inceput, iar pe langa asta, mai trebuie sa faci si calcule care sa demonstreze ca merita atunci cand ceri un buget care sa fie investit in SEO.

Desigur, acest ROI nu va fi la fel pentru fiecare industrie si mai ales depinde si de bugetul pe care esti dispus sa il investesti in aceasta directie. Pentru cei care au o afacere de tip e-commerce este mult mai usor de calculat profitul din SEO decat pentru cei care ofera servicii. Asta si datorita tipului de website pe care il are business-ul si feature-urile pe care le ofera.

Azi iti vorbim despre 3 lucruri legate de ROI care sa te ajute in dezvoltarea business-ului.

1. A prognoza si a demonstra importanta ROI pentru business

Inainte de a lua o decizie asupra investitiei unui anumit buget in SEO toti managerii vor cere dovezi si cifre despre cum va evolua acesta si cat profit le va aduce la sfarsit de luna.

Cel mai important instrument pe care il ai la idemana in acest caz este Google Analytics pe care trebuie neaparat sa il ai instalat pe site. Cu ajutorul acestuia poti sa setezi scopuri pe care sa le duci la indeplinire si, mai mult decat atat, le poti modifica in functie de actiunile pe care utilizatorii le fac pe site.

2. Depaseste competitia

Atunci cand vorbim despre business, comparatiile sunt necesare, pentru ca acesta este singurul mod in care poti progresa.

Incredibil, insa aproape 50% dintre business-urile mici si mijlocii nu investesc in SEO din diverse motive stiute doar de ei. Ceilalti insa, care in timp au devenit mari, au inteles cat de mult poate sa ii ajute in dezvoltare.

Chiar daca nu ai un buget enorm la dispozitie, rupe din cel disponibil o parte pe care sa o investesti in SEO si nu neaparat vei ajunge din prima in liga celor mari, dar cu siguranta ii vei intrece pe cei care nu depun niciun efort din acest punct de vedere.

Statistic vorbind, ai sanse mari de reusita si ai fi bine sa profiti de ele!

3. Costul lipsei de activitate

Ti-am spus pana acum motivele pentru care este bine sa investesti in SEO si am lasat la urma costul pe care il platesti daca nu investesti in acest tool atat de la indemana.

Daca ai un website de care nu te ocupi nu inseamna ca acesta va ramane intr-o stare latenta pana incepi sa investesti minim tip si efort in el ci dimpotriva, acesta se deterioreaza asemeni produselor fizice.

Continutul pe care l-ai postat poate sa devina foarte usor in urma din punct de vedere al acuratetii informatiei si sa iti faca un mare deserviciu.

Convinge-ti managerii sa investeasca un buget cat de mic in SEO pentru a-i depasi pe cei care nu fac asta deloc si a te apropia cu pasi mici de cei care castiga din urma acestuia! 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net