fbpx
Blog Marketing

Foloseste TikTok pentru marketing B2B

Azi iti spunem cum sa folosesti TikTok pentru comunicarea business to business, chiar daca ai tendinta de a fi ezitant atunci cand vine vorba despre aceasta parte a strategiei de business. Cel mai important lucru este insa sa constientizezi ca in spatele profilelor din social media sunt tot oameni care reactioneaza bine la emotii si la postarile care le transmit pe acestea.

TikTok s-a pozitionat ca o retea perfecta pentru a promova continut B2Btik, insa studii ale LinkedIn arata ca incepe sa ia o felie buna si din bucata B2B, pentru ca reprezentantii companiilor si-au dat seama ca aceasta retea sociala este mai mult decat video-uri cu challenge-uri copilaresti sau cu animale.

Marketingul rational indeamna audienta sa faca o actiune care le este indusa, iar cel emotional sa creeze o legatura cu brand-ul sau produsul care este in focus.

Exista mai multe sanse ca oamenii sa cumpere de la business-ul tau daca iti vad fata reala, iar TikTok exact asta aduce in fata utilizatorilor: emotie si autenticitate.

De ce sa folosesti TikTok in strategia ta de marketing B2B

Pentru networking

Networkingul online si offline este o mare parte a procesului de cunoastere intre reprezentantii companiilor din lumea intreaga. Cand zici networking online te gandesti automat la LinkedIn, pentru ca este singura retea sociala concentrata pe aceasta nisa a comunicarii.

Folosirea hashtag-urilor pentru o anumita locatie este un mod bun de a te conecta cu alte business-uri din zona.

O alta varianta de networking este sa participi la challenge-uri. Insa selecteaza-le cu atentie pe cele la care vrei sa iei parte, in asa fel incat sa fie in concordanta cu valorile business-ului tau si cu produsele pe care le comercializezi.

Trezeste emotii

Asa cum spuneam, in spatele fiecarui brand sunt persoane. Acestea reactioneaza la empatie si autenticitate la fel ca userii B2C. Rareori pe LinkedIn vei posta video-uri care nu sunt pixel perfect, insa TikTok iti da aceasta libertate. Iar ele vor transmite mult mai bine emotiile atunci cand povestesti despre originile business-ului, despre angatati sau planuri de viitor. Gaseste topicuri care te-ar impresiona pe tine si pune-le in fata utilizatorilor acestei retele sa formezi o conexiune cu ei si mai apoi sa-ti devina clienti sau parteneri in business.

Rezultate rapide

Unul dintre cele mai mari avantaje ale TikTok este faptul ca da rezultate rapide. Chiar daca ai putini followersi pe canal, ei vor plasa video-urile tale in fata a mii de oameni intr-un timp scurt.

Ia telefonul si filmeaza video-uri emotionale si pune-le in fata celor de pe platforma. Vei vedea cum reactioneaza la fiecare dintre ele si pe care sa te concentrezi si mai departe.

Nu este doar pentru tineri

Chiar daca majoritatea creatorilor de continut de pe TikTok au intre 16 si 24 de ani, asta nu inseamna ca cei trecuti ce aceasta varsta nu petrec timp pe retea. Ba din contra, iar acestia sunt cei care cauta continut adresat lor. Aceasta nisa este inca aproape nedescoperita, asa ca ai un gap pe care sa-l umpli.

Cum sa faci marketing B2B pe TikTok

Acum ca ai aflat de ce sa fie business-ul tau pe TikTok, iata cum te poti apropia de audienta business.

Interactioneaza

Cel mai bine poti sa iesi in evidenta interactionand cu ceilalti useri care posteaza pe platforma: fie ca o faci prin comentarii lasate la video-urile lor sau ca lansezi un challenge care sa fie dedicat business-urilor prezente pe retea.

Tip: TikTok are un feature care prioritizeaza intrebarile, asa ca nu ezita sa raspunzi acestora la fel cum faci si pe celelalte retele de socializare.

Arata partea distractiva

Distractiv inseamna si uman, asa ca poti sa te concentrezi pe a crea video-uri de acest tip. Iesi din tiparul care spune ca marketingul B2B este plictisitor si sec si arata tuturor ca brand-ul tau este pe departe de a fi asa.

Recicleaza

Ai continut video care functioneaza de minune pe alte retele sociale? Atunci nu ezita sa il uploadezi si pe TikTok pentru a ajunge si la alt targhet decat pana acum.

Oamenii vor sa vada emotie si autenticitate si din partea brand-urilor, iar TikTok este reteaua sociala perfecta pentru acestea. Incepe prin a urmari alte brand-uri prezente pe retea sa vezi ce tip de continut afiseaza si mai apoi creeaza strategia potrivita pentru al tau!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net