fbpx
Blog

De ce e importanta prezenta online

Pandemia a atras dupa sine un mare boom in ceea ce priveste e-commerce-ul: atat business-urile care au fost nevoite sa treaca in online pentru a putea vinde si a rezista pe piata; cat si nevoia cumparatorilor de a avea toate produsele necesare vietii la doar cateva click-uri distanta si livrate acasa in decurs de cateva zile.

Aparitia vaccinurilor si utilizarea lor la scara mondiala a permis tot mai multor business-uri sa revina si in offline, observandu-se astfel o scadere a importantei comertului online fata de acelasi trimestru de anul trecut, insa nu inseamna ca nu a existat si o crestere.

Aceasta crestere poate fi comparabila cu cele din anii pre-pandemie, astfel nu trebuie vazuta ca un declin al comertului online.

In Europa de Est, unde se afla geografic si Romania, s-a inregistrat in medie o crestere de 40% a comertului online in Q3 de anul acesta versus anul trecut. In UK cresterea a fost de 20%, in timp de in Olanda si Italia de 15%.

Ce poti invata din asta

Exista multe concluzii pe care le poti trage urmarind statisticile, iar stiind ca noi ca natie si cultura suntem putin in urma fata de Occident, inseamna ca nu este timpul pierdut pentru a investi in e-commerce sau, daca profilul business-ului nu se potriveste in acest sens, de a avea o imagine in online care sa trimita oamenii spre tine in offline.

1. Este bine ca oamenii sa te stie din online ca sa ajunga la tine offline

Ideal este sa ai un website – de e-commerce sau nu – pe care sa il tii updatat cu informatiile la zi pentru ca cei care dau de tine in online – organic, prin SEO sau paid ads – sa aiba o oglinda cat mai accurate a ce este business-ul tau offline si daca vor sa apeleze la serviciile sau sa cumpere produsele tale, acestea sa reflecte realitatea pe care o afisezi pe Internet.

2. E-commerce va continua sa creasca

Noi fiind intr-o tara si o cultura care invata putin mai greu care sunt avantajele tehnologiei si a tot ce e nou, ai sanse mari ca in viitor vanzarile online sa creasca si mai tare si interactiunea cu brandu-ul tau de asemenea.

Important este sa ai o imagine cat mai buna in online si aceasta sa reflecte realitatea din offline. Oamenii trebuie sa poata sa ia legatura cu tine oricand isi doresc, iar acest lucru este cel mai la indemana prin e-mail, platforme de messenger si social media.

3. Abandonul cosurilor scade

Avand la indemana atat de multe metode de a ne intoarce spre persoanele care au adaugat produse in cos si apoi le-ai abandonat – sms de reminder, e-mail de reminder – incat este pacat sa nu profitam de ele.

In Belgia s-a demonstrat ca aceste tool-uri au ajutat la scaderea abandonului cosurilor, asa ca te incurajam si pe tine sa te folosesti de ele.

In caz ca pana acum nu te-ai convins de ce trebuie sa ai o imagine online – website sau cel putin profile pe retelele de socializare pe care se afla targhetul tau – atunci iti recomandam sa incepi sa le dai acestora o sansa pentru a-ti dovedi ca merita.

Incepe cu pasi mici si cheltuieli la fel, pentru ca o data ce incepi sa descoperi avantajele acestora vei putea sa investesti tot mai mult in imaginea ta!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net