fbpx
Blog

Comertul online privit din afara

Odata cu pandemia a crescut si rata cumparaturilor online in lumea intreaga. Iar acest lucru poate sa demonstreze ca acest tip de comert online nu va disparea in viitor ci, mai degraba, va stagna sau va creste in functie de market.

In Romania in anul 2021 a avut loc cea mai mare crestere a cumparaturilor online si a ajuns la o piata de 5,6 miliarde de Euro.

In acelasi timp, tari precum Danemarca, UK, Germania raman in tipul shoppingului online, unde o persoana cheltuie anual, in medie, peste 2000 de Euro, iar 95% din populatie apeleaza la e-commerce pentru a-si achizitiona bunuri.

Care sunt avantajele pe care le aduce acest boom

Orice boom aduce dupa sine avantaje de care orice business de oriunde poate sa profite atata timp cat are la indemana informatiile necesare – pe care acum se pot face studii care sa dureze de la cateva saptamani la cateva luni in functie de complexitate – si dorinta de a ajunge la cat mai multa lume.

1. Piata mai mare de desfacere

Produsele de calitate rareori vor ramane undeva ascunse in capatul internetului, ci mai degraba vor iesi in evidenta si vor ajunge la cat mai multa lume fie din vorba in vorba sau cu ajutorul tehnologiei, al SEO si al reclamelor platite.

Avand in vedere ca piata din Occident pare sa fie una foarte larga, este important ca si produsele business-ului tau, made in Romania, sa ajunga pe aceasta si astfel sa fii tot mai cunoscut.

2. Tehlonogia iti este aliat

Faptul ca acum oricine poate sa isi construiasca de la 0 sau sa cumpere o platforma de shop online poate fi doar in avantajul tau deoarece acum are mult mai multa lume acces la internet si astfel poti sa ajungi mult mai usor spre ei.

Deschiderea pe care tehnologia ti-o aduce este de nedescris, trebuie doar sa dovedesti ca produsele tale merita sa fie in atentia a cat mai multor oameni si din afara granitelor tarii si sa ii ajuti sa ajunga la acestea.

3. Transportul nu mai este o problema

Deschiderea granitelor a adus multa libertate in ceea ce consta transferul bunurilor de-a lungul continentului si nu numai, ci mai degraba de-a lungul pamantului.

Se stie ca produsele la noi pot sa fie mai ieftine decat in alte tari, asa ca poate fi profitabil pentru tine sa le vinzi incluzand taxele de transport si tot sa fie profitabil pentru clientii din alte tari.

Comportamentul online al oamenilor de peste tot s-a schimbat si multi pun accent pe calitate versus cantitate. Atata timp cat produsele tale sunt superioare fata de cele pe care le gasesc in alte marketuri, nu ai cum sa dai gres adresandu-te unor piete noi.

Trebuie sa le castigi increderea si mai apoi fiecare te va recomanda prietenilor si familiei si asa reputatia ta internationala va creste si la fel si vanzarile.

Indrazneste sa ai incredere in tine si business-ul tau va inflori! Distantele fizice nu mai sunt acum o inconvenienta, ci mai degraba un atu de care daca vei profita vei avea un succes mai mare acolo unde nu ti-ai inchipuit vreodata ca vei ajunge! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net