fbpx

Perioada sarbatorilor nu este nici pe departe gata, pentru ca urmeaza triada Valentine’s day si Dragobete, 1 si 8 martie. Fie ca esti femeie sau barbat, cu siguranta ai cui sa ii cumperi cadou si febra shoppingului nu vrei sa o lasi pe ultimul moment. Ca antreprenor, gandeste-te ce poti sa faci mai bine pentru ca cei care cauta daruri sa cumpere de la tine si nu de la concurenta.

Pentru tine avem cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada care urmeaza si sa ai vanzarile pe care ti le-ai setat in targhet.

Creste vanzarile in lunile care vin

Poate ca la inceput de an vei vedea o scadere in ceea ce priveste vanzarile, insa aceasta va dura maxim cateva saptamani, pentru ca mai apoi vor incepe cautarile pentru sarbatorile din februarie si martie.

1. Foloseste retarghetarea

Cu siguranta sunt persoane care au intrat pe siteul tau inainte de sarbatorile de iarna si ori au facut achizitii, ori doar s-au uitat. Ei bine, pe acestea poti sa le retarghetezi cu produse specifice sarbatorilor care urmeaza. Astfel isi vor aminti de tine vazand ad-ul si vor reveni pe site, iar de data aceasta poate vor si cumpara.

2. Optimizeaza procesul de check out

Multa lume pleaca frustrata de pe un website pentru ca procesul de cumparare este unul greoi, sunt obligati sa isi faca un cont, au de dat prea multe clickuri sau dureaza prea mult.

Uita-te in analytics si cauta care este momentul in care acestia renunta la a cumpara si incearca sa usurezi pasii pe care urmeaza sa ii faca.

Pe langa asta, mai poti sa grupezi produsele in functie de categoriile pentru care sunt: pentru iubita, pentru iubit, pentru mama si astfel cumparatorii vor merge tintit spre ceea ce ii intereseaza, usurandu-le astfel procesul de cumparare.

3. Promotii cumulate

Cu cat mai multe promotii la un loc, cu atat mai bine. De exemplu, poti sa faci oferte pe site de genul: cumpara cadou pentru iubita ta si pe al mamei ia-l la jumatate de pret; la fel se poate aplica si pentru iubit.

Totul depinde de produsele pe care le vinzi si felul in care poti sa le asociezi pentru a crea promotii comune care sa se si potriveasca.

4. Ofera livrare rapida

Daca totusi unii lasa cumparaturile pe ultima secunda, ofera-le livrare rapida. Chiar daca nu vor sa bantuie prin magazine, offline, ei tot se vor astepta ca darul sa ajunga acasa la timp, inainte de sarbatoare. Tocmai de aceea este important sa le oferi optiunea de transport rapid ori de cate ori ai ocazia.

5. Livrare gratuita

Livrarea gratuita este un alt incentive important atunci cand vine vorba despre cumparaturile online. Daca este si rapida si gratuita, ai castigat o gramada de clienti si asta iti putem garanta de pe acum.

Fa din cand in cand promotii prin care sa dai livrarea gratuita si vei vedea cum vanzarile iti vor creste si datorita acestei abordari.

Desigur, daca nu vrei sa pierzi bani, poti sa incluzi suma pe care o platesti pentru livrare in pretul produsului si astfel esti acoperit.

6. Ofera impachetare gratuita

Unora le place sa impacheteze cadouri, pe cand pentru altii acesta este un chin. Tocmai de aceea, mai ales in perioade de sarbatoare, poti sa oferi impachetarea gratis cadou si astfel ii poti scapa pe multi de o frustrare si vor aprecia gestul pe care il faci pentru ei.

7. Personalizeaza contentul

Aici ne referim la A/B testing cu mesajele pe care le trimiti celor care te urmaresc pe social media sau care s-au abonat la baza ta de date. Segmentarea este un aspect important si merita sa fie luat in seama la adevarata sa valoare.

Un mesaj care i se potriveste cuiva il va face sa cumpere acel produs de care poate are sau nu nevoie. Totul sta si in persuasiunea textului pe care il citeste sau a imaginii pe care o vede.

8. Creeaza o stare de urgenta

Mai ales de sarbatori si cu promotii, produsele se vand mult mai repede decat in alte perioade ale anului, asa ca poti linistit sa adaugi texte cu „ultimele bucati” sau „stoc limitat” alaturi de produsele pe care vrei sa le vinzi cat mai repede.

Aceste mesaje care dau impresia de urgenta ii fac pe oameni sa cumpere mai repede de frica sa nu piarda produsul dorit.

9. Cumpara acum, plateste mai tarziu

Despre aceasta noua metoda de plata am mai scris un articol, iar de atunci am vazut-o implementata doar la eMag. Ea castiga tot mai mult teren in tarile din vest si suntem siguri ca vom ajunge sa o vedem tot mai mult implementata si pe meleagurile noastre.

10. Optimizeaza viteza siteului

In zilele noastre suntem tot mai mult pe fuga si ne dorim ca unele lucruri sa se intample pe repede-nainte. Tocmai de aceea este important ca site-ul tau sa se incarce repede, pentru ca cei care intra pe el sa nu stea sa astepte o vesnicie sa vada un produs sau sa treaca de la un pas la altul.

Acesti 10 pasi pot sa fie implementati si mai ales folositi de-a lungul anului, nu doar in perioade de sarbatoare. Constanta iti va oferi acel privilegiu ca lumea sa se intoarca pe siteul tau si sa cumpere de la tine versus sa mearga la concurenta.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net