fbpx
Blog Marketing

7 lucruri despre Google pe care vrei sa le stii

Faptul ca Google isi schimba algoritmul si felul in care functioneaza de sute de ori pe an nu mai este un secret. In acest articol vei gasi cateva secrete ale Google care te pot lua prin surprindere.

Haide sa le descoperi alaturi de noi!

1. Setari ascunse de cautare

Google este mai mult decat search bar-ul pe care il afiseaza. 3 dintre setarile ascunse de cautare ti le spunem noi, insa daca stii mai multe, nu ezita sa ne scrii in comentarii.

1.1. Rezultate ale cautarii mai bune date de Related

Daca inainte de termenii cautati vei scrie „related”, atunci vei primi rezultate asemanatoare acestora sau topucuri identice. Acest tool este unul perfect pentru a observa ce face concurenta si ce ai putea imbunatati.

1.2. Cautarea profilelor de social media si a mentiunilor

Pe langa site-urile competitiei pe care le poti gasi facand pasul de mai sus, poti cauta si profilele de social media ale concurentei scriind handle-ul lor si @ in fata pentru a-i gasi mai usor. La fel si functia de mentions. Aceasta din urma te ajuta si pe tine sa vezi ce mentiuni ai primit si pe care poate le-ai ratat din x motive.

1.3. Google search pentru hashtags

Cautand hashtags vei gasi atat profilele de pe retelele sociale, cat si mentiunile competitiei si pe ale tale. Astfel vei vedea ce hashtags folosesc oamenii atunci cand e vorba despre produsele tale, dar si despre ale competitiei.

2. Google face sute de schimbari an de an

Dupa cum spuneam deja, Google face sute de schimbari an de an. Una dintre cele mai importante de anul acesta este aceea ca renunta la cookie-urile third-party. Acestea erau asul din mana a oricarui om de marketing, pentru ca urmareau comportamentul userilor pe Internet si, in functie de acesta, puteau sa puna cap la cap campanii.

Acum va trebui sa cauti si in alta parte sugestii despre cum poti sa imbunatatesti site-ul business-ului tau in asa fel in care oamenii sa ajunga usor la el.

3. Are ghidurile sale SEO

Avand in vedere cat de des se schimba algoritmul, de cele mai multe ori este destul de dificil sa tii pasul cu fiecare modificare. Tocmai de aceea Google a creat ghiduri SEO atat pentru oamenii de marketing, cat si pentru developeri. Noi le avem deja in toolbar-ul de bookmarks si credem ca este necesar sa faci si tu la fel.

4. Este un motor de cautare distractiv

Pe langa functia sa de motor de cautare, Google mai are ascunse functionalitati care te vor ajuta sa iti descrestezi fruntea in pauzele de munca sau cu care poti sa il distrezi pe cel mic. Iata doua dintre acestea:

4.1. Sunet de animale

Scrie in search bar ”animal sound” si joaca-te cu sunetele care iti vin ca rezultat. Acest mod este unul distractiv si pentru cei mici atunci cand invata sunete noi.

4.2 X si O

Cine nu-si aminteste de X si O? Acum te poti juca oricand doresti, chiar si daca nu ai un prieten alaturi. Scrie doar in bara de cautare a Google X si O si vei putea juca impreuna cu calculatorul.

5. Iti da directii chiar din search bar

Daca nu ai Google Maps instalat pe telefon nu e nicio problema. Acum poti sa scrii locatia in care vrei sa ajungi si de unde anume pornesti in search bar, iar Google iti va da recomandari pe unde sa mergi pas cu pas sau cu mijloace de transport in comun.

6. Uita de butonul de search pe website-uri. Google te ajuta

Exista anumite website-uri care intentionat nu afiseaza un buton de search. Insa Google s-a gandit la binele userilor sai si a adus la indemana lor cautarea in search a informatiilor specifice de pe un anumit website. Astfel nimeni nu va mai fi frustrat ca nu exista acel buton magic pe care toate site-urile ar trebui sa il aiba in dotare.

7. Poți limitezi numarul de pagini pentru rezultate

Oricat de tare ne-am dori sa gasim acel rezultat concludent pe prima pagina a Google, uneori acest lucru nu este posibil. Tocmai de aceea trebuie sa ”sapam” pe mai multe pagini. Pentru a nu te intinde insa cu acest proces, poti seta numarul de pagini care sa iti fie afisate pentru rezultate. Poti face acest lucru mergand in ”Settings” si limitand numarul rezultatelor pe care doresti sa le primesti.

Aceste tips and tricks speram sa te ajute atat in business, cat si in viata personala! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net