fbpx

Auzi mereu vorbindu-se de SEO in stanga si in dreapta si cat de important este acesta pentru orice tip de business online ai avea. Odata cu pandemia, multe afaceri nationale si internationale au fost nevoite sa treaca in online, asadar si concurenta a crescut. Tocmai de aceea merita sa investesti in orice tehnica ce ar putea sa te scoata in fata celor care nu o fac.

Ce face SEO pentru business

Tehnicile SEO adunate sunt cele care iti aduc siteul pe primele locuri in randul cautarilor pe Google sau Bing mai ales, acestea fiind cele doua motoare de cautare cele mai folosite de catre utilizatorii de internet.

Cu cat siteul tau apare mai sus in cautari, cu atat cei care vor ajunge la el vor avea incredere sa cumpere produse de la tine sau sa apeleze la serviciile tale, in functie de profilul businessului.

Cum functioneaza SEO

In primul rand, trebuie sa stii ca SEO este o strategie care isi va pune amprenta asupra businessului nu imediat, ci este mai degraba un proces de lunga durata.

Cu siguranta ai observat pana acum ca primele rezultate de pe Google sunt de fapt reclamele platite si doar mai apoi apar siteurile cu cel mai bun SEO din fiecare domeniu. Pentru ca siteul tau sa fie indexat, robotii Google de exemplu verifica tot ce tine de continut de pe site, iar daca acesta este unul de calitate, il vor scoate in fata.

Din fericire sau din pacate, SEO nu este un element static caruia, o data ce i-ai dat drumul nu mai trebuie sa faci modificari, ci mai degraba trebuie sa fii mereu cu ochii pe tendinde si noutati pentru a ramane in top.

3 tehnici SEO care te vor ajuta

Aceste 3 tehnici sunt cele de baza. Nu este nicio problema daca subiectul pare prea complicat ca sa te ocupi tu de asta, exista o multime de profesionisti care iti pot veni in ajutor.

1. Tehnologic

Pe partea tehnologica a siteului, acesta trebuie sa fie foarte bine pus la punct, optimizat in asa fel incat robotii care il cerceteaza sa inteleaga usor despre ce este vorba si sa il rancheze pe masura.

Un cod curat si paginile care se incarca repede vor fi criterii pe care roboteii le iau in seama cand vine vorba de indexare. Daca si tu consideri ca este loc de imbunatatit pe siteul tau, roaga dezvoltatorul acestuia sa se uite cu atentie peste cod si loading speed.

Un alt aspect important este ca siteul tau sa fie optimizat pentru mobile- telefoane si tablete. Google cu siguranta te va depuncta daca nu tii cont de acest aspect.

2. Continut

Cand spunem continut ne referim atat la cel de tip text, cat si la imagini, videouri, infografice etc. Cu cat acestea sunt mai de calitate, cu atat vor fi mai bine indexate.

Partea buna este ca acum poti sa scoti calitate si cu un smartphone, nu trebuie neaparat sa apelezi mereu la aparate super profesionale. Cu inspiratie si ambitie poti sa ajungi sa ai rezultate foarte bune.

Continutul trebuie sa fie unul original, asa ca ai grija atat atunci cand scrii descrierile produselor, cat si partea de blog. Denumirile pozelor si ale videourilor trebuie sa fie si ele relevante si in tema cu ceea ce se vede.

3. Autoritatea

Autoritatea siteului este un alt criteriu care conteaza la indexare. Aceasta se obtine in timp si depinde de continutul pe care il afisezi si cat de bine este acesta vazut.

Pentru a o creste, poti sa faci linkbuilding si sa adaugi linkuri de pe siteul tau pe alte siteuri care deja au o autoritate mare in domeniu si sunt de incredere.

Provocari SEO

SEO este un domeniu vast, intr-o continua schimbare, iar cea mai mare provocare este aceea de a fi mereu la curent cu toate modificarile prin care acesta trece.

Cel mai bine este sa incepi cu o strategie SEO cu ajutorul careia sa stabilesti scopuri si deadlineuri realiste. Asta mai ales daca esti la inceput, pentru ca, asa cum am mai zis, pentru a se vedea efectele SEO trebuie sa treaca o perioada buna de timp.

Cu toate acestea SEO este tehnica de care orice business – mai mic sau mai mare – are nevoie pentru a iesi in fata.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net