fbpx
Blog Business Marketing SEO

14 trucuri de SEO pentru Google in 2022

SEO se schimba atat de des incat uneori este greu sa tinem pasul cu toti algoritmii in asa fel incat sa tinem businessul mereu pe primele locuri in topul cautarilor.

Tocmai de aceea este bine sa urmarim trenduri care functioneaza sau care par sa functioneze si in viitor. Vom imparti categoriile in functie de metoda de optimizare, pentru a fi mai usor de clasificat.

Tips and tricks pentru SEO On-page

1. A/B testing

A/B testing functioneaza atat atunci cand vine vorba despre Google, cat si de retelele sociale. Este cel mai bun mod de a afla la ce reactioneaza mai bine comunitatea la care ajunge mesajul tau.

Mentalitatea corecta pentru 2022 este aceea de a nu lasa SEO sa functioneze dupa instinct, ci de a testa cu ajutorul sau si a le oferi apoi ceea ce vor sa vada celor care te urmaresc.

2. Pagini de autor

Google reactioneaza bine atunci cand vede un nume alaturat articolelor de pe siteul tau. Astfel poti sa legi si alte websiteuri sau linkuri de numele acestuia si sa dai mai multa credibilitate continutului pe care il afisezi.

3. Titlurile de pe Google

Uneori Google rescrie titlurile care apar alaturi de linkurile tale. Acesta poate fi un lucru bun sau mai putin bun, depinde de fiecare situatie in parte.

Ce te sfatuim noi sa faci este sa te uiti la titlurile care apar pe Google si sa le imbunatatesti rescriindu-le in caz ca ti se pare ceva gresit la ceea ce Google a compus pentru tine.

4. Scapa de ”carnita”

Pana acum ceva vreme toata lumea stia ca pentru SEO trebuie sa scrii cat mai mult la title tags, descrieri si asa mai departe. In ultimul timp insa se pare ca aceasta ”carnita” sau textul pe care il scriai doar pentru a umple randurile nu doar nu te ajuta, ci mai degraba te incurca.

Raspunsurile scurte si la obiect sunt mai apreciate de cititori si creeaza mai mult engagement.

5. FAQ

Pe site este deosebit de usor de implementat o pagina de intrebari frecvente. Ingrijeste-te de aceasta si poate ai noroc sa apari chiar tu in sectiunea de FAQ de pe Google legata de un anumit topic.

6. Continutul din tab-uri

Atata timp cat continutul de pe siteul tau este impartit in mai multe tab-uri si pagini este mult mai usor pentru Google sa se uite prin el si sa iti dea puncte mai multe atunci cand vine vorba despre ridicarea in topurile cautarilor.

7. Navigare pe continut

Navigrea in functie de tab-uri si de continut este in continuare de actualitate si conteaza chiar si cat de granulat este acesta, iar cand spunem granulat ne referim la detaliile pe care le dai despre produse si care tin de aspect si functionalitatile acestora.

Link building

Link buildingul este o tehnica ce va continua sa functioneze si in 2022.

1. Optimizeaza linkurile interne

Trebuie avut mare grija de linkurile externe, insa la fel de mare importanta trebuie sa acordam si linkurilor interne.

Scoate in fata si pagini care pana acum au stat in umbra si da-le importanta pe care o merita.

2. Deep link

Pana acum ceva vreme atunci cand atasai un link o faceai in general catre home pageul siteului tau.

Acum insa, in functie de subiectul despre care vorbesti poti sa plasezi linkul de pe siteul tau direct de pe pagina care vorbeste in amanunt despre acel subiect specific.

3. Redu linkurile de redirrect

Fie ca ai un site mare sau unul mai mic, atunci cand ai multe linkuri redirectionate spre acesta te incurca. Deoarece poate unele pagini nu mai functioneaza sau dau erori si acesta este un semn pentru Google ca nu ai un continut de calitate.

Redu linkurile de redirrect si fa curatenie pe site.

4. SEO pentru linkuri afiliate

Linkurile afiliate au adus mereu trafic pe siteul tau, iar Google a apreciat asta.

Cu cat detaliile date pe celelalte siteuri despre produsele tale – cu bune si rele – sunt mai detaliate, cu atat motorul de cautare va aprecia acel continut si, in acelasi timp, si linkul care duce spre siteul tau.

Tips de la Google

1. Research pe reputatie

Reputatia conteaza si cand vine vorba despre siteuri, asa ca ai mare grija sa verifici constant despre ce spune lumea pe internet despre siteul tau si cine se asociaza cu brandul tau.

Daca sunt multe pareri negative, poti sa fii sigur ca si Google va inceta sa acorde vreo atentie siteului tau.

2. Core Web Vitals

Despre Core Web Vitals (articol in drive Core Web Vitals in 2022) am mai scris si acum doar evidentiem important acestuia in relevanta pe Google in 2022. Optimizeaza-ti websiteul in asa fel incat sa oferi o experienta buna si rapida celor care ajung la el si Google va tine cont de acest lucru.

3. Google Discover

Daca este prima data cand auzit despre Google Discover, inseamna ca trebuie neaparat sa mergi aici si sa citesti mai multe despre acest subiect care pare sa prinda tot mai multa importanta si in ceea ce tine de SEO. 

Acesta sunt 14 metode de a imbunatati rankingul in Google din punct de vedere SEO in 2022. Tu mai stii si altele? Spune-ne in comentarii!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net