fbpx
Marketing

5 Strategii de video marketing care functioneaza

S-a dovedit in ultima vreme ca orice continut de tip video primeaza pe toate retelele sociale, nu doar pe unele. Fie ca vorbim de video-uri mai lungi, de Reels sau Stories, toate si-au dovedit eficacitatea.

Insa acest fapt nu inseamna ca trebuie sa te apuci de maine sa creezi video-uri pe care mai apoi sa le postezi si sponsorizezi in social media. Tot acest proces tine de strategie si de munca propriu-zisă, care nu este atât de ușoară precum se vede de dinafară.

Iată câteva idei care te vor ajuta să pornești pe acest drum al video marketing-ului dacă nu ai făcut-o deja, sau sperăm noi că te vor ajuta să îți îmbunătățești tehnicile pe care le folosești.

1. Video-ul nu este atat de scump precum ti-ai imaginat

Acest lucru insa este subiectiv. Pentru ca depinde foarte mult de calitatea la care doresti sa livrezi produsul final catre urmaritorii tai si echipele ecterne cu care alegi sa lucrezi. 

Daca alegi sa lucrezi cu un videograf/editor/sunetist/colorator profi, costul se poate ridica si chiar pana la 250-300 de Euro/ minut. Iar acest lucru se intampla pentru ca cei care au experienta in domeniu aduna in acest cost anii de lucru si aparatura in care au investit de-a lungul timpului. Fie ca mergi tu la studioul de filmare sau vin ei la tine, costurile se ridica odata cu experienta.

Partea cea mai buna a evolutiei tehnologiei este ca acum poti filma decent si cu camera de la smartphone sau cu un DSLR pe care poti sa il cumperi la un pret bun. Astfel costurile vor scadea si, daca nu te pricepi la montaj si sunet, poate vei apela doar la aceste echipe sa-ti vina in ajutor. Costurile vor scadea considerabil si vei putea livra o calitate buna.

2. Video-ul facut in house nu este accesibil sau eficient

Poate te-ai speriat putin dupa cele citite mai sus, insa adevarul este ca si video-urile facute de tine pot sa livreze calitate. Atata timp cat ai un plan bine pus la punct si o echipa cu care sa lucrezi, perspectiva se poate schimba radical. Trebuie sa ai un scenariu bine scris, un regizor care sa te ajute in timpul filmarilor si echipa de montaj. Asta daca vorbim despre un video mai complex.

Daca esti doar tu care te filmezi pentru a transmite un mesaj, un cerc pentru lumină si un telefon sau DSLR sunt de ajuns.

Totul depinde de nevoile pe care le ai si de procesele prin care esti dispus sa treci ca business owner atunci cand vine vorba de video-uri pentru promovare.

3. Nu uita de SEO pentru video

Chiar daca investesti mult sau putin in productia unui video, a-l posta pur si simplu pe Internet nu inseamna ca iti va aduce si rezultatele la care visezi.

Ca si in cazul oricarui tip de content care apare pe internet, important este sa te ocupi de SEO: descrieri, meta-descrieri, keywords, toate trebuie sa apara alaturi de video indiferent de reteaua sociala pe care urmeaza sa ajunga.

Pe langa acestea, este important sa adaptezi video-ul dupa formatul si dimensiunea pe care o cere fiecare platforma in parte.

4. Nu toate video-urile sunt la fel

In functie de scopul pe care vrei sa il atingi cu video-ul pe care il produci trebuie sa fie si formatul acestuia. Daca vrei sa prezinti produsul, poate vei dori sa faci un demo al acestuia. Daca vrei sa introduci un nou membru al echipei, poti sa faci un interviu cu el. Situatiile difera de la business la business si de la scop la scop. Inainte de a lucra la scenariu si productie, gandeste-te la care este scopul final pentru care urmeaza sa filmezi video-ul si adapteaza-te in functie de acesta.

5. Video-ul poate sa aduca rezultate bune

Facut cum trebuie, video-ul iti va aduce rezultatele scontate si poate chiar le va depasi. Daca te implici cum trebuie in productia lor, video-urile – ca sunt de promovare a unui produs/ a unei companii/ vloguri etc – iti vor aduce un ROI mai mare decat te astepti.

Pentru ca si costul de promovare a video-urilor a scazut, este acum mult mai usor sa arati tuturor despre ce este business-ul tau.

Video-urile sunt mult mai engaging decat orice alt tip de continut si oamenii vor interactiona mult mai usor cu ele. Nu uita sa adaugi si un buton de call-to-action atunci cand postezi un video si vei vedea ca lumea il va accesa negresit.

Daca iti doresti sa investesti in video marketing, urmeaza sfaturile noastre si incet-incet vei creste si investitia se va dubla ca revenue.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net