fbpx
Blog Business Ecommerce SEO

Updates pentru reclamele pe Google

Incepand cu 26 iunie exista cateva updateuri in ceea ce priveste reclamele de pe Google privind conditia produselor care sunt vandute pe siteurile de e-commerce.

Daca si tu ai un magazin online si rulezi reclame pe Google trebuie sa fii atent si sa tii cont de aceste schimbari, deoarece reclamele tale ar putea fi respinse din cauze care tin de acest update.

In ce consta schimbarea

Siteurile de e-commerce vand, de obicei, atat produse noi, cat si reconditionate sau folosite.

De cele mai multe ori aceste atribute sunt marcate ca atare, insa unii nu tin cont tot timpul de starea produsului si incearca sa le vanda pe toate ca fiind noi.

Ultimul update de la Google vine in ajutorul cumparatorilor si obliga toti vanzatorii care doresc sa livreze reclame pe motorul de cautare sa specifice starea produselor: noi/ reconditionate/ uzate.

Pentru cele noi nu este neaparat nevoie sa fie semnalizate, insa cele reconditionate si uzate da.

Toate conturile de cumparaturi – adica ale magazinelor online – vor fi obligate sa instaleze acest update care vine, de fapt, automatic.

El va schimba felul in care sunt afisate rezultatele pe Google si vor folosi landing page-ul pe care il folosesti pentru reclama si astfel informatiile despre produse vor fi accurate si la zi.

Obligativitatea vine cu posibilitatea de a-ti fi refuzate reclamele daca alegi sa nu folosesti acest update si nici nu atribui conditia fiecarui produs caruia ii faci reclama pe Google.

Deocamdata nu se stie daca trebuie neaparat sau nu sa adaugi si conditia de ”produs nou”, insa ce poti sa faci pentru a te asigura ca nu vei fi depunctat este sa atribui aceasta conditie. O lectie pe care am invatat-o este ca, daca nu esti sigur de o anumita regula, sau gasesti loopholes, este mai bine sa te asiguri ca ai aplicat aceleasi masuri indiferent de produs.

Noi consideram acest update ca fiind de bun augur, mai ales pentru cumparatori. Acestia ar trebui mereu sa stie care este starea produsului pe care il cumpara pentru a-si da seama daca merita sau nu investitia bugetului pe care il au pus deoparte pentru achizitia respectiva.

Este de bun simt ca tu, ca vanzator, sa pui la dispozitie toate detaliile despre produse pe pagina dedicata fiecarui dintre ele. Astfel nu vei seta asteptari nerealiste si clientul va sti exact pe ce isi da banii la momentul respectiv.

Aceasta metoda de a oferi informatii despre produse te va ajuta si sa reduci numarul retururilor care se intampla din cauza neconcordantelor dintre informatiile pe care le afisezi si produsele pe care acestia le primesc.

Schimbarile pot sa fie dificile, insa daca tii cont de sfaturile de la specialisti si mai ales pe cele pe care le primesti de la reprezentantii Google, iti va fi mult mai usor si adaptarea va fi mult mai rapida.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net