fbpx
Blog

Trenduri care iau avant in social media

A lucra in social media este o provocare zi de zi si an de an. Asta pentru ca trendurile se schimba des si tu trebuie sa tii cont de acestea pentru a nu ramane in spate. Continutul pe care il afisezi trebuie sa fie intotdeauna relevant atat pentru reteaua sociala pe care il postezi, cat mai ales pentru perioada. Nu poti sa faci reclame pentru revelion in luna martie si nici sa postezi doar continut text pe Facebook, pentru ca lumea va trece peste el, mai ales daca este unul lung.

Azi iti spunem despre trei trenduri de care sa tii cont cat a mai ramas din acest an si anul viitor pentru a ramane relevant atunci cand vorbim despre social media.

1. Video is king

In trendurile de marketing din 2021 video-ul se mentine pe primul loc. Este cea mai usoara si mai ales personala metoda de a transmite un mesaj audientei.

Chiar daca se spune ca attention span-ul audientei scade pe zi ce trece, acest lucru poate se refera cand vine vorba de citit. Atunci cand vorbim despre privit video-uri acest trend se schimba. Netflix a raportat ca aproape 118 milioane de abonati din lumea intreaga se uita la un total de 140 millioane ore pe zi. Ceea ce inseamna un total de aproximativ 71 de minute/ persoana/ zi. Asadar, apetitul pentru video este acelasi, difera insa platforma pe care este urmarit.

Platformele sociale au toate integrata o parte de video – fie ca e vorba de live video, stories sau efectiv upload-ul in newsfeed. Nu attention span-ul este problema, ci continutul care este uploadat de catre creatori. Ei trebuie sa stie de ce anume este interesata audienta lor si sa le livreze ceea ce ei isi doresc sa vada si sa auda.

Statisticile spun ca tipul scurt de continut este mai apreciat decat cel lung – asta daca vorbim despre video-uri inregistrate, nu de cele live, unde sansele de engagement sunt mult mai mari.

2. Asculta-ti audienta

De cate ori nu ti s-a intamplat sa primesti o reclama care nu are nimic de-a face cu interesele tale? De locatie ce sa mai zicem?

Cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa fii atent la cei la care ajunge continutul pe care il postezi si sa il faci relevant pentru acestia.

La fel si cand vine vorba de trimis newslettere, mai ales ca poate ai o baza de date mare careia ii trimiti deseori noutati. Incearca sa vezi ce achizitii a facut fiecare persoana de acolo si mai apoi imparte-le in grupe in functie de acestea. Pe cei care au cumparat produse pentru copii poate nu ii vor interesa cauciucurile de motocicleta s a m d.

Trimite-le informatiile de care au nevoie, iar mai apoi utilizatorii se vor intoarce la tine, pentru ca stiu ca se pot baza pe tine ca ii asculti si ca le livrezi ceea ce au nevoie.

3. Voice search-ul prinde tot mai mult teren

Oricine are un smartphone a lansat cel putin o data o comanda vocala. Este simplu, rapid, iar rezultatul vine inapoi in doar cateva secunde.

Adapteaza-ti continutul la felul in care sunt adresate aceste cautari vocale si vei aparea in topul rezultatelor pe care utilizatorii le primesc.

Speram ca aceste trei sfaturi te vor ajuta in demersurile viitoare in ceea ce inseamna continutul pe care il produci pentru social media si eforturile pe care le vei depune in acest sens vor fi rasplatite!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net