fbpx
Blog

Tips and tricks pentru SEO si E-mail Marketing

Stiai ca si e-mail marketingul te poate ajuta atunci cand vrei sa faci SEO pentru business-ul tau?

Daca nu, ai ajuns unde trebuie, pentru ca in articolul de azi iti vom spune 5 tips and tricks despre cum te poti ajuta de e-mail marketing pentru a duce eforturile SEO la un cu totul alt nivel.

SEO si e-mail marketing

Aceasta combinatie poate sa fie una castigatoare daca depui eforturile care trebuie in ambele directii si, mai mult decat atat, in aceeasi directie.

Scopul business-urilor este sa ajunga la cat mai multi oameni, insa cel final este sa ii converteasca pe acestia in clienti, fie ca vorbim despre servicii sau produse.

Cel mai important pas si, de fapt, cel de la care trebuie sa pornesti este sa setezi scopuri pe care sa le atingi investind efort in SEO si e-mail marketing deopotriva.

Pe acestea poti sa le setezi pe termen scurt sau pe termen lung sau, de ce nu, si si. Cele pe termen scurt te vor ajuta sa ajungi, intr-un final, la cel pe termen lung si care aduce cele mai mari satisfactii.

5 pasi pentru a ajunge la scopul final

Poate ca pe unii dintre acestia ii folosesti deja, insa mai avem inca unul bonus la finalul articolului.

1. Incurajeaza-i sa se inscrie la newsletter

Aceasta incurajare nu se face neaparat doar cu ajutorul SEO, insa poate si acesta sa joace un rol important in poveste. Poti sa ii ajuti sa se inscrie la newsletter folosindu-te si de retelele de socializare sau alte canale prin care tii legatura cu cei care au ajuns la tine pe site.

Pentru a fi cat mai eficace campaniile de abonare la newsletter trebuie sa le oferi ceva celor care iau aceasta actiune: fie un discount, un bonus de inscriere, continut exclusiv inainte de a-l afisa in social media sau pe site etc. Posibilitatile sunt nenumarate, depinde doar de tine ce anume doresti sa prioritizezi si sa scoti in fata ca fiind un bonus.

2. Segmentarea

Orice baza de date de e-mail marketing trebuie sa aiba mai multe segmente in functie de interesele celor care s-au abonat la ea. Asta daca nu cumva oferi un singur serviciu sau un singur produs super nisat si atunci userii s-au inscris la baza ta de date stiind ca vor primi vesti doar despre acela.

Exista doua moduri de a face aceasta segmentare:

  • la inscrierea la newsletter userul alege despre ce vrea sa primeasca informatii;
  • cea pe care o faci tu in functie de continutul pe care fiecare l-a accesat pe site.

3. Promovarea continutului

Promovarea continutului este probabil cea mai legata tehnica de SEO sau locul in care e-mail marketingul si SEO se intalnesc.

Ideea de baza la promovarea continutului este ca nu vrem sa scoatem in fata tot ceea ce postam si mai degraba cele mai bune parti din ceea ce postam. Asta pentru ca cei care ajung la tine printr-o cautare pe Google nu au habar care este cel mai bun continut al tau, ci tu trebuie sa il scoti pe acesta in fata cu ajutorul SEO.

O idee care sa te ajute este ca nu trebuie sa promovezi doar continutul nou de pe site, ci poti sa ii dai revive si celui mai vechi, atata timp cat informatia oferita este inca actuala.

4. Incurajeaza sharing-ul

Pe langa ca ne dorim ca lumea sa ajunga sa citeasca e-mail-urile si mai apoi sa ajunga pe site, mai vrem si sa imparta descoperirile cu prietenii sau cei care ii urmaresc in social media.

Cel mai usor faci asta daca imparti listele de e-mail dupa interese, insa si dupa formatori de opinie. Daca ai anumiti oameni pe care ii urmaresti, iar acestia s-au inscris in baza ta de date, fa-i sa se simta speciali spunandu-le cat de importanti sunt pentru tine si industrie si incurajeaza-i sa dea share continutului pe care il primesc de la tine.

Trimite-le lor prima data ceea ce nu a mai vazut nimeni si spune-le ca ei pot fi promotorii acelor informatii daca le dau share inainte chiar sa faci tu asta.

5. Keyword research

Nu putem vorbi despre SEO fara sa amintim de keyword research. Asa ca intai trebuie sa gasesti care sunt cuvintele cele mai cautate din domeniul tau si mai apoi sa le incluzi atat in titlul e-mail-ului pe care urmeaza sa il trimiti, cat si in corpul acestuia.

Cuvintele cheie poti sa le introduci si in pop-up-urile care incurajeaza la inscrierea la newsletter sau in alte call to actions pe care le afisezi.

6. Bonus

Sfatul nostru bonus este: transforma e-mail-urile care au avut un succes mare in sectiuni din website. Sau daca mai multe e-mail-uri depasesc rezultatele asteptate, atunci poti sa faci o sectiune dedicata acestora pe site si o serie de postari in social media.

Acestea te vor ajuta si la partea de SEO, pe langa ca ai parte de killer content pe website care va aduna tot mai multa lume acolo de-a lungul timpului.

Sfaturile noastre ne dorim sa te ajute, iar daca le pui in practica, spune-ne si noua ce a functionat cel mai bine pentru business-ul tau! 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net