fbpx
Blog SEO

Pasii prin care sa treci pentru SEO pentru un website nou

Urmeaza sa lansezi un website si nu ai avut deloc tangenta cu acest domeniu pana acum? Faci un rebranding dupa ani buni si schimbi site-ul de la 0? In oricare dintre aceste 2 situatii te-ai afla, pentru a te asigura ca nu vei avea batai mari de cap cu partea de SEO sunt cativa pasi pe care iti recomandam sa ii urmezi.

Poate la inceput pare infricosator si ca o sa-ti dea batai de cap, insa pe masura ce incepi sa treci prin proces, iti vei da seama ca nu totul este foarte dificil sau ca poti sa apelezi la cineva care sa te ajute sa depasesti acel impediment.

Primii pasi in SEO pentru un website nou

Urmareste acesti pasi si cu siguranta vei trece mai usor – nu si mai repede – prin procesul lansarii siteului pentru businessul tau.

1. Alege un nume pentru domeniu

Alege in primul rand o platforma de hosting care se potriveste nevoilor tale.

Apoi gandeste-te la un nume reprezentativ pentru business si care sa fie in acelasi timp si usor de retinut pentru cand cei care vor sa ajunga la tine il tasteaza.

Nu te grabi cu acest pas, pentru ca un rebranding nu se face cu 1 cu 2, ci dureaza. La fel de mult timp se consuma si cu intiparirea noului nume in mentalul colectiv. De aceea pasul alegerii numelui pentru domeniu este unul care trebuie luat foarte in serios.

2. Foloseste WordPress

Daca nu ai o echipa de developeri la indemana care sa te ajute cu dezvoltarea unui website, cel mai usor mod este sa creezi unul in WordPress, deoarece nu trebuie nici macar sa ai cunostinte de programare pentru a face acest lucru.

Alegi o tema, o instalezi, te uiti la tutoriale in legatura cu plug-ins-urile pe care sa le adaugi in functie de nevoile tale si poti sa ii dai drumul.

3. Stabileste paginile de baza

Paginile de baza ale oricarui website de pe planeta sunt: Despre noi; Contact si Privacy Policy. Acestea trei sunt cele care vor da credibilitate businessului si websiteului in acelasi timp, dand userilor detaliile cele mai importante despre tine.

Pe langa text, pe aceste pagini poti sa adaugi si infografice si videouri pentru ca informatia sa fie cat mai atractiva si usor de urmarit.

4. Incepe cu ce e mai putin cautat

Atunci cand ai un website nou nu prea ai termeni de comparatie in ceea ce priveste SEO, asa ca important este sa targhetezi continutul pe pagini care te individualizeaza cel mai tare cum sunt cele 3 de mai sus.

Incepe cu ce nu este chiar atat de cautat, pentru ca astfel ai sanse mai mari sa cresti in ranking decat sa mizezi pe cuvinte cheie unde concurenta este mare.

5. Monitorizeaza paginile

Dupa ce ai inceput sa creezi continut si sa trimiti oamenii inspre siteul tau, incepe sa urmaresti exact de unde vin, ce cauta pe site si unde il abandoneaza.

Acest lucru poti sa il faci usor cu ajutorul Google Analytics, Facebook Pixel sau Google Search Controle. Pentru fiecare dintre acestea gasesti tutoriale despre cum se instaleaza si cum se interpreteaza pe Internet.

6. Linkbuilding

Pentru a-ti creste autoritatea siteului cel mai indicat este sa faci linkbuilding inca de la inceput. Suntem siguri ca ai prieten bloggeri sau la publicatii care poti sa iti ofere un link in casa lor virtuala si tu poti face la fel daca ceea ce ei publica este in concordanta cu ceea ce userii gasesc pe siteul tau.

Acesti 6 pasi te vor ajuta sa incepi cu dreptul in lumea SEO, chiar daca siteul tau nu are vechime. Pune-i pe hartie si apoi completeaza informatiile cheie de la fiecare pas si da-i drumul. Suntem siguri ca vei avea un 2022 bun din punct de vedere al businessului! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net