fbpx
Blog Business Marketing

Cum sa cresti eficienta reclamelor online

Ai un business pentru care lansezi campanii online mai des sau mai rar, in functie de nevoi si de bugetul pe care esti dispus sa il aloci in acest sens.

Uneori poti sa observi cat de bine merg si ce rezultate bune aduc, insa alteori stai si urmaresti cum banii se pierd si decizi sa inchizi campania.

Pentru a avea rezultate cat mai bune, urmeaza cei patru pasi din acest articol. Ei te vor ajuta sa investesti bugetul cu cap.

4 pasi pentru o campanie de PPC cu rezultate

Acestia sunt cei de baza, care se potrivesc indiferent de profilul businessului tau. Dar mai sunt si altii de care trebuie sa tii cont.

1. Cauta cuvintele cheie

Se stie foarte bine ca atat in SEO, cat si in PPC si marketing digital in general cuvintele cheie sunt cele pe care se bazeaza succesul.

Trebuie sa le cauti pe cele de care este interesat publicul tau si cele pe care algoritmii motoarelor de cautare le indexeaza cel mai bine.

Ca sa le gasesti pe cele care conteaza trebuie sa faci un research atat cu ajutorul instrumentelor online, cat si sa stai pe forumuri si sa urmaresti pe retelele sociale la ce reactioneaza mai bine publicul tau tinta.

2. Urmareste competitia

In orice domeniu ai activa, cu siguranta ai o competitie care face ceva mai bine sau mai prost decat tine. Oricare ar fi situatia, trebuie sa stai cu ochii pe ei si sa inveti din procesul si rezultatele lor. Astfel poti sa creezi un USP – unique selling ponit – sau, altfel spus, ceea ce te scoate in evidenta fata de ei. Pe acesta trebuie sa il scoti in evidenta in campanii si sa demonstrezi ca produsul tau este mai bun decat cel al concurentei.

Alege un produs pe care vrei sa il duci in primele cautari pe Google si vezi ce face concurenta cu cele asemenatoare. Gaseste ce le lipseste lor si pluseaza pe acea parte pentru produsele tale.

3. Fa un plan pentru cuvinte cheie, seturi de reclame, landing pages

Dupa ce ai gasit cuvintele cheie pe care vrei sa le targhetezi este timpul sa le imparti pe grupuri de reclame si sa imparti bugetul in functie de fiecare, pentru a profita de el la maxim.

Pentru cuvintele cheie care functioneaza cel mai bine este indicat sa creezi seturi de reclame independente si sa nu le amesteci si cu altele.

4. Creeaza ad texts si extensii

Textul si extensiile pe care le folosesti pentru reclame pot sa convinga audienta sa dea click si sa ajunga la tine sau, dimpotriva, sa mearga la concurenta.

Extensiile pentru reclame te pot ajuta sa ajungi la targetul propus si sa te folosesti de buget intr-un mod sanatos, fara sa il cheltui in directia in care nu vei primi rezultate.

Cel mai usor mod de a atrage audienta este un call to action puternic si un titlu pe masura. De asemenea, ai grija ca ceea ce scrii in reclama sa se reflecte in linkul pe care ajung utilizatorii.

Fii mereu cu ochii pe concurenta si vezi ce fac ei in materie de produse, campanii si reclame. Astfel vei vedea ce ai de imbunatatit si unde poti sa lucrezi in asa fel incat sa faci audienta sa vina spre tine versus sa mearga spre concurenta.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net