fbpx
Blog Business

Cum construiesti o relatie buna cu posibili clienti

A avea o relatie buna cu cei care iti sunt sau urmeaza sa-ti fie clienti este foarte important si in mediul offline si in cel online.

Daca in offline este usor sa creezi una atunci cand clientul intra in magazin si poti sa il observi indeaproape si sa actionezi in concordanta, poate in online esti tentat sa crezi ca este mult mai greu sa-i castigi increderea si sa-l transformi din vizitator in cumparator.

Noi suntem aici sa demontam acest mit si sa iti spunem cateva metode prin care sa-i castigi atentia si credibilitatea.

Castiga atentia posibililor clienti in online

1. Prin social media

Orice business ai avea este bine sa fii prezent in social media pe retelele unde este prezent si targhetul tau. Inainte de a-ti crea un profil acolo pune pe hartie calitatile si comportamentul unui buyer persona si cum crezi ca poti sa ajungi la el. Asa iti vei da seama si unde petrece timp in online si vei putea sa-ti concentrezi eforturile intr-acolo.

In social media poti sa creezi pagini si grupuri pentru business-ul tau pe care sa postezi informatii despre produse sau servicii, tips and tricks despre cum sa le foloseasca si alte noutati din domeniu. Vizitatorii profilurilor vor interactiona cu tine si foarte important este sa le raspunzi intotdeauna cu rabdare, mai ales daca au intrebari sau nelamuriri.

In acest fel vei crea o relatie cu ei si o apropiere pe care probabil alte brand-uri nu o au. Le vei castiga increderea si ii vei transforma din vizitatori in cumparatori.

2. Fa follow-up

Dupa ce un client a facut o achizitie, nu uita sa ii multumesti pentru aceasta si sa ii ceri feedback despre ea: fie ca faci acest lucru pe e-mail, pe o retea sociala sau la telefon. Ai grija insa ca interlocutorul sa-si fi dat acordul sa ii folosesti datele in acest fel.

Creeaza un template pe care sa il folosesti dupa fiecare achizitie si care sa trebuiasca sa fie personalizat doar cu numele clientului si produsul cumparat si astfel iti vei si semi-automatiza acest proces.

Pe langa ca vei primi feedback care sa te ajute sa imbunatatesti produsele sau procesele, cel care il acorda se simte important pentru ca i-ai cerut parerea si va avea inca un motiv sa revina in magazinul tau online.

3. Comunicarea prin e-mail

Unor persoane nu le place sa vorbeasca la telefon, asa ca a comunica prin e-mail este varianta cea mai fericita pentru ei.

Fie ca ai creat o campanie de adunat baza de date sau ai primit adresele de e-mail dupa comenzile plasate pe site, ai grija sa comunici cu cei pe care ii ai in lista pentru ca ei sa nu uite de tine.

Cel mai important insa este sa nu le trimiti doar e-mail-uri de vanzare, ci si educative si informationale. Asa ei nu se vor simti agasati de tine si vor deschide cu drag mail-ul sa citeasca vesti interesante.

4. Evenimente dedicate

Evenimentele online au castigat tot mai mult teren, asa ca poti organiza si tu unul exclusivit pentru o serie de persoane la alegerea ta. Sau poti sa le faci publice, pe baza de inscriere – cum ar fi webinariile. Acestea sunt o sursa buna de captare a atentiei si de a castiga increderea celor care participa, deoarece vor vedea si auzi o persoana care le vorbeste si interactiunea va fi diferita fata de cea in scris.

5. Customer care de exceptie

A avea un serviciu cu clientii impecabil iti va aduce multe puncte atunci cand vine vorba despre apropierea de brand. Oamenilor le place sa fie ascultati, iar daca vei face asta si vei raspunde pe masura, sansele ca ei sa te recomande cresc.

De asemenea, promptitudinea raspunsurilor este o alta caracteristica ce te va ridica in topul preferintelor lor.

6. Club select

Integreaza-i pe cei care iti sunt clienti fideli intr-un club select unde le oferi discounturi si gratuitati. Poti sa ii ajuti sa se inscrie in acesta cu ajutorul unui mailing list sau sa ii adaugi tu direct – dupa ce le-ai cerut permisiunea – cand au atins un anumit numar de comenzi. Posibilitatile sunt infinite, depinde doar de tine cum doresti sa le abordezi.

Speram ca aceste 6 sfaturi te vor ajuta sa ii aduci mai aproape de business-ul tau pe clientii din online si astfel sa iti cresti vanzarile!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net