fbpx
Blog

Adu ceva in plus textelor tale

Te provocam sa ne scrii in comentarii linkul unui blog al unui magazin online cu produse de beauty care nu are articole de genul: ”10 motive pentru care…”.

Da, știm, este greu să găsești unul deoarece cel mai familiar mod în care ne vine ușor să scriem un blog post este de genul celui de mai sus.

In lumea in care traim si in care suntem bombardati de informatii ni se pare uneori dificil sa venim cu idei noi. Insa oamenii de marketing nu trebuie niciodata sa se dea batuti ci, din contra, sa vina cu acea idee extra pentru a-si scoate brandul in evidenta.

Procesul non-creativ

Indiferent de domeniul in care lucrezi, cu siguranta procesul in care esti implicat arata asa:

  • echipa de marketing gaseste o lista de beneficii pe care produsul tau le aduce in viata celorlalti;
  • se face o lista de target audience in functie de momentul in care fiecare se afla pe un funnel: de la awareness la cumparare si post-procesul de cumparare;
  • se cauta cuvintele cheie care au legatura cu tema saptamanii;
  • se face o lista cu posibile subiecte;
  • se pune cap la cap brieful;
  • se da scriitorului un titlu si cateva cuvinte cheie pe care sa-si bazeze textul;
  • articolul este scris si apoi se cauta imagini pe internet care – ideal – au legatura cu ceea ce s-a scris si mai apoi vine publicat.

Asa ajunge un articol de tip ”5 idei pentru…” sa fie scris, brieful sa fie urmat si sa fie bifata casuta taskului.

Nimeni nu zice ca nu s-a facut treaba, insa ideea nu este originala si, la un search pe Google, vei mai gasi inca cel putin 20 de articole cu aceeasi structura si acelasi titlu. Uneori acest lucru poate sa iti faca mai mult rau decat bine din punct de vedere SEO.

Mitul creativitatii

Exista un mit conform caruia creativitatea ”te loveste” atunci cand te astepti mai putin. Ar fi prea frumos ca acesta sa fie adevarat, iar realitatea dovedeste ca nu este asa.

Creativitatea vine din invatare si din provocarile de care ne lovim zi de zi si pentru care cautam solutii cat mai creative. Asta inseamna ca fiecare dintre noi putem veni cu idei inovative pentru subiectele despre care trebuie sa scriem.

Prima idee care iti vine in minte in legatura cu un subiect este buna, insa incearca sa nu te atasezi prea tare de ea, ci sa incerci sa gasesti si alte idei care impreuna cu aceasta sa dea rezultate mult mai bune. Aceasta este cea care te va scoate in evidenta si va da alte unghiuri povestii tale.

Uneori alaturarea a doua idei evidente este rezultatul care iti va aduce succes, oricat de banal ar suna acest lucru.

Sfatul nostru pentru tine este: citeste cat mai mult ca sa-ti dezvolti imaginatia – fie ca este literatura de specialitate si beletristica deopotriva, ambele te vor ajuta sa scrii mai bine si cu un efect mai bun asupra celor la care ajung textele pe care le compui – fie ca vorbim despre website sau social media. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net