fbpx
Blog

7 metode de segmentare a audientei

E-mail marketingul este una dintre cele mai eficiente tehnici de vanzari din toate timpurile si se pare ca va continua sa ramana in topul preferintelor publicului atunci cand vine vorba despre decizia de cumparare.

Daca pana acum personalizarea e-mailurilor putea parea o optiune, nu mai este cazul in zilele noastre. Iar cand spunem personalizare nu ne referim la inserarea automata a numelui destinatarului.

Odata cu trecerea anilor si gusturile oamenilor s-au schimbat si la fel trebuie sa se intample si cu atentia pe care brandurile o dau acestora.

Iata 8 metode in care poti sa personalizezi e-mailurile trimise in asa fel incat ele sa fie cat mai productive si sa iti aduca cat mai multe vanzari atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

7 metode de personalizare a e-mailurilor

Aceste metode pot sa functioneze pentru orice business care isi cunoaste audienta. Si tu poti sa ajungi acolo studiind ce le place sau ce nu si ce anume poti sa imbunatatesti.

1. Istoricul de cumparare

Urmarind ce au cumparat clientii tai poti sa le trimiti e-mailuri personalizate pe baza a ceea ce au deja: fie un upgrade al produsului respectiv sau produse adiacente care sa ii usureze si mai tare viata.

Acest segment este cel mai probabil sa cumpere din nou, mai ales daca este multumit de ceea ce a cumparat deja.

2. Numarul de comenzi

In functie de numarul de comenzi pe care l-a facut o anumita persoana poti sa vii inspre aceasta cu promotii special gandite pentru acel segment de cumparatori.

Nu uita insa sa le spui cat de importanti sunt pentru tine si businessul tau si poate chiar sa ii introduci intr-un grup care va primi mereu oferte in functie de achizitii si recomandari.

3. Categorii

Doar daca se intampla sa comercializezi un singur produs nu ai cum sa imparti restul in categorii. Dar cum mai multe businessuri au mai multe tipuri de produse, acestea pot sa imparta si cumparatorii in functie de ce achizitioneaza mai mult fiecare si mai apoi acestia sa primeasca recomandari din sfera lor de interes.

4. Activitatea pe pagina

Analytics sunt un bun indrumator atunci cand vine vorba despre activitatea pe care vizitatorii o au pe pagina ta. In functie de aceasta poti sa trimiti un e-mail supriza si sa le oferi discounturi la produsele de care au fost cei mai interesati, de pe paginile pe care au petrecut cel mai mult timp.

5. Cat au cheltuit in total

La fel ca si in situatia comenzilor plasate poti sa cuantifici la fel de bine si cat a cheltuit fiecare persoana care a comandat de pe siteul tau si sa ii imparti astfel in grupuri in functie de banii cheltuiti.

Tot in functie de aceste sume poti sa ii muti dint-un grup in altul si sa le oferi fel de fel de beneficii pentru ca fac parte din acea comunitate premium a businessului tau.

6. Cat cheltuie pe comanda

Si suma cheltuita pentru fiecare comanda este una definitorie atunci cand vine vorba despre segmentarea publicului in e-mailuri si permutarea lui dintr-un grup in altul.

7. Interese si preferinte

Pe acestea le poti identifica usor atat cand vine vorba despre activitatea clientilor pe site, cat si in social media.

Este probabil cel mai usor de personalizat e-mail, pentru ca fiind la vedere vei sti cum anume sa ii abordezi in asa fel incat sa profite de ofertele tale pe de o parte, iar tu sa ai vanzarile la care te astepti.

Personalizarea e-mailurilor este o necesitate in mediul de business actual. Trebuie sa tii cont de aceasta pentru a-ti asigura vanzari constante si pentru a mentine o legatura stransa cu cei care au cumparat deja de la tine.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net