fbpx
Blog Business

6 metode in care sa optimizezi imaginile de pe site

Imaginile pe care le afisezi pe site sunt importante pentru un rezultat care se transforma in conversii. Acestea sunt cele care descriu produsele dincolo de cuvinte si care pot sa intareasca decizia de cumparare.

Stim cat de important este SEO pentru orice business, iar imaginile de pe site pot sa te ajute sa urci in rezultatele de pe motoarele de cautare, atata timp cat ai grija ca acestea sa corespunda cerintelor Google atunci cand agloritmii cauta informatiile de care au nevoie pe un site.

Partea buna este ca a optimiza imaginile de pe site nu este un proces complicat, iar daca urmezi cei 6 pasi din acest articol vei vedea imbunatatiri.

6 pasi pentru optimizarea imaginilor

Imaginile de pe site + SEO = love, asa ca ai grija de ambele pentru a aduce mai mult trafic pe site.

Optimizarea imaginilor te ajuta cel putin din trei puncte de vedere:

  • user experience, deoarece imaginile care au dimensiunile potrivite pentru fiecare pagina ajuta siteul sa arate mai bine si sa fie usor de navigat de catre cei care ajung pe el;
  • siteul se incarca mai usor, mai ales datorita dimensiunilor imaginilor care sunt potrivite pentru oricare varianta a siteului;
  • siteul devine mult mai accesibil datorita actiunilor pe care le poti lua.

De obicei partea de SEO tehnic poate sa para complicata, insa optimizarea imaginilor se face in cativa pasi simpli.

1. Alege formatul bun

O fotografie poate sa aiba mai multe formate si extensii, in functie de calitatea lor. Acestea incep de la Raw, adica cele scoase direct din aparatul foto, fara nicio modificare facuta.

Pentru un site, extensia perfecta este sau JPEG sau PNG. Fiecare dintre ele sunt folosite cu anumite scopuri:

  • JPEG sunt folosite pentru blog posturi sau screenshoturi pe care le adaugi in postari. O dimensiune mica a acestora va ajuta siteul sa se incarce mai repede. Daca totusi calitatea pozelor este una slaba, atunci cel mai probabil trebuie sa alegi varianta PNG.
  • PNG sunt folosite pentru icoane, logouri sau imagini pe care utilizatorii care ajung pe site trebuie sa dea zoom. Atunci cand calitatea imaginii trebuie sa fie una superioara, alege formatul acesta.

2. Compreseaza imaginile

Dimensiunile imaginilor conteaza enorm atunci cand vorbim despre viteza de incarcare a siteului, care este deosebit de importanta atunci cand este vorba despre user experience.

Alege sa modifici dimensiunile imaginilor in functie de scop, asa cum am scris si mai sus la tipul imaginilor pe care sa le folosesti. Ai grija ca acestea sa se vada bine pe orice device, mai ales pe mobile.

Aceasta modificare o puteti face si direct pe site in sectiunea de imagini sau cu ajutorul unei aplicatii externe care va place.

3. Adauga alt text

Descrierea imaginilor este extrem de importanta atunci cand vine vorba de roboteii Google care scaneaza siteul pentru informatii. Daca folosesti WordPress – cel mai intalnit dezvoltator de siteuri – atunci sa adaugi un alt text este deosebit de usor.

Ca si alt text, poti sa folosesti urmatoarea reteta, care este cea mai la indemana si aduce si rezultate: scrie cuvinte cheie si un context pentru acestea.

4. Descrierea conteaza

La fel ca si in cazul oricarui alt text, si descrierea imaginilor de pe site conteaza. Foloseste si aici keywords si un context sau o descriere a imaginii pentru a avea cele mai bune rezultate. Foloseste in descriere cuvinte care se gasesc si in textul adiacent si rezultatele obtinute vor fi mult mai bune.

5. Imaginile sa fie potrivite pentru mobil

Tot mai multa lume foloseste internetul de pe dispozitive mobile, asa ca pe langa websiteul care trebuie sa fie optimizat pentru acestea, si imaginile trebuie sa fie la fel: potrivite pentru ecrane mai mici si care sa nu ingreuneze siteul la incarcare.

6. Optimizeaza numele fisierelor

Numele imaginilor sunt si ele deosebit de importante deoarece apar in linkul lor. Adauga si aici cuvinte cheie care sa descrie imaginea si ajuta-l pe Google sa identifice mai usor detaliile de care are nevoie.

Pentru a face aceste optimizari nu trebuie sa fii o persoana tehnica, ci sa iti doresti sa inveti anumite procedee care te vor ajuta sa imbunatatesti calitatea continutului de pe site.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net