fbpx
Blog Influencer Marketing

5 trenduri in marketing pentru 2022

2022 se apropie si incepem sa punem pe hartie planuri si strategii pentru business.

Azi iti vorbim despre 5 trenduri in marketing care au functionat anul acesta si pentru care marketerii spun ca vor aloca un buget mai mare anul ce vine si de care ar trebui sa tii si tu cont, fie ca esti la inceput de drum sau ai cativa ani de experienta in spate.

5 trenduri in marketingul B2C in 2022

Desigur, daca in strategia pentru acest an ai folosit tactici care au functionat si nu se gasesc in aceasta lista, iti recomandam sa continui cu ele si anul viitor pe langa acestea pe care ti le prezentam noi.

1. Video marketing

Videoul de tip scurt – Stories pe Instagram, Facebook, Reels, YouTube Shorts, Tik Tok si lista poate continua cu fiecare retea sociala – a prins un mare avant si este o strategie buna de a face vanzari.

Fie ca ai la dispozitie aparatura profesionala pentru productie video sau un telefon care filmeaza la o calitate buna, este neaparat sa imbratisezi acest trend.

Short form videos pot sa iti aduca atat brand awareness, cat sunt si o sursa puna de publicitate si pot sa iti aduca si vanzari intr-un final.

Cu ajutorul acestora poti sa prezinti produsele pe care le ai, sa arati publicului cum se pot folosi de ele si, mai ales, sa-i rogi pe cei care le-au cumparat sa posteze felul lor de a le folosi si astfel ai parte de user generated content, care aduce incredere atat in produse per se, cat si in brand.

2. Influencer marketing

Anul 2021 a fost cel in care bugetele pentru influencer marketing au scazut, insa se pare ca acestea vor reveni in 2022. Noutatea insa este ca nu se vor mai cheltui neaparat pe mega influenceri, cei care au peste 100.000 de followers, si mai degraba pe nano, micro si macro influenceri.

Acestia din urma au dovedit ca pot sa vanda mult mai bine decat cei cu milioane de followers si astfel parte din bugete se vor indrepta catre ei.

In functie de scopurile și bugetele pe care le ai pentru 2022 poti sa alegi si influencerii cu care sa lucrezi. Poti sa ai cativa din fiecare sfera, pentru o acoperire cat mai buna a vizibilitatii si vanzari in acelasi timp.

3. Continut audio

In timpul pandemiei numarul podcasturilor a crescut considerabil si se pare ca avantul nu se opreste aici, ci continua si anul ce vine.

Brand-urile au inceput sa vada si sa creada in puterea continutului audio si astfel tot mai multe vor merge spre audienta lor si cu acest tip de content.

Scule profesionale pentru podcasting gasesti pentru orice buget, iar sa inveti sa editezi unul nu dureaza foarte mult sau poti sa gasesti pe cineva care sa faca asta pentru tine.

4. Responsabilitatea sociala

Un trend al ultimilor ani spune ca oamenii sunt tot mai atenti la brand-urile de la care achizitioneaza produse in ceea ce priveste responsabilitatea lor fata de mediu sau cea sociala.

In acelasi timp si brand-urile au inceput sa fie mai constiente de nevoia de responsabilitate si sa scoata in fata acest lucru ori de cate ori iau parte intr-o campanie sau sunt ele cele care o initializeaza.

Acest trend va continua si anul ce vine si noi speram sa vedem tot mai multe brand-uri implicate in campanii diverse atat la nivel national, cat si international.

5. Inbound marketing

A atrage clientii catre brand este un trend care va functiona si in 2022 la fel de bine ca in 2021. Pentru ca reach-ul organic a scazut, iar bugetele de advertising au scazut si ele, marketerii au fost nevoiti sa se adapteze si sa atraga oamenii spre brand in loc sa mearga spre ei.

Inbound marketingul inseamna: SEO, social media, e-mail marketing si alte tactici care nu presupun neaparat cheltuirea unui buget mare in reclame si care este alaturi de cei care au ajuns la tine de la prima interactiune si pana clientul alege sa nu te mai urmareasca nicaieri.

Acestea sunt 5 trenduri care vor continua sa prinda avant in 2022.

Pentru tine ce a functionat in 2021? Cu ce strategie alegi sa intri in 2022? Spune-ne in comentarii!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net