fbpx
Blog Business Marketing

5 metode prin care sa iti tii clientii aproape

Atunci cand ai un business o parte importanta este cea in care atragi clienti noi, dar una si mai importanta este aceea in care ii mentii activi pe cei vechi. Iar prin mentii activi inseamna ca ii faci mereu sa se intoarca sa cumpere de la tine si sa te recomande mai departe celor care au nevoie de produsele sau serviciile tale.

Uneori tehnicile de retentie par dificile, insa noi suntem aici sa iti aratam ca nu totul e precum pare si iti dam exemple despre ce a functionat la alte businessuri si cel mai probabil va functiona si la tine.

5 tehnici de retentie a clientilor

De multe ori clientii deja existenti sunt mai importanti decat cei noi pe care incerci sa ii aduci catre tine, deoarece ei deja au cumparat produsele tale, sunt convinsi de calitatea pe care o oferi si au nevoie doar sa isi aminteasca de tine pentru a cumpara din nou.

1. Social media

Atunci cand vrei sa isi aminteasca cineva de tine trebuie sa mergi inspre ei. Si acum nu ne referim la pliante lasate in posta – ne dorim sa avem grija de natura – ci la social media, locul in care 80% dintre persoanele care au acces la internet au si un profil. Retelele sociale sunt impartite in functie de tipul de continut pe care il afiseaza, dar suntem siguri ca si targetul tau are profil pe cel putin una dintre ele.

Poti sa ii rogi sa iti lase un review dupa ce au apucat sa foloseasca produsul – fie text, poza sau video – sau sa le arate si celorlalti cum se folosesc de el.

2. Emailuri automate

Acestea sunt de mai multe feluri:

  • de welcome atunci cand isi fac un cont pe site;
  • de reamintire ca au lasat produse in cos;
  • recomandari personalizate in functie de ce cumparaturi au facut pana atunci, cu idei de produse complementare sau altele noi pe care le ai in stoc si li s-ar potrivi;
  • daca au cumparat de la tine, insa dupa aceea nu au mai deschis emailurile trimise, creeaza unul cu un titlu atragator si ofera-le o promotie utilizand un cod de discount pe care il pot gasi doar in acel mail.

3. Notificari de tip Push si SMSuri

Daca la crearea contului utilizatorii ti-au dat voie sa le trimiti SMSuri, atunci poti sa te folosesti si de acest instrument pentru a-i anunta de promotii noi care sunt in derulare sau sa le personalizezi doar pentru ei.

Notificarile Push le poti trimite atunci cand ai o aplicatie si vrei sa transmiti ceva de maxima urgenta sau importanta pentru cei care o au instalata. Si acestea sunt o metoda buna de a le reaminti ca existi si de a le oferi discounturi speciale.

4. Premii pentru loialitate

Arata-le cat de importante sunt cumparaturile pe care le fac de la tine si cat de importanti sunt ei pentru businessul tau.

Ofera-le premii la un anumit numar de comenzi: un discount, transport gratuit, un produs cadou etc. Ei vor aprecia efortul pe care il faci si cu siguranta se vor intoarce in magazinul tau online si cu alte ocazii.

5. Recomandari

Se stie ca cele mai bune recomandari sunt cele care merg din vorba-n vorba sau, acum, din link in link. Oamenii vor cumpara mai usor un produs daca recomandarea vine de la cineva cunoscut decat daca citesc un review de pe Internet sau vad postarile influencerilor.

Asa ca ce poti sa faci este sa oferi un cod de discount sau un produs atat celui care cumpara, cat si celui care te recomanda. Poti crea coduri sau linkuri personalizate pe care sa le dea mai departe si astfel vei sti cine din partea cui a ajuns pe site si poti sa rasplatesti ambele parti.

Aceste 5 tehnici te vor ajuta atat sa ii mentii activi pe clientii deja existenti, cat si sa castigi altii noi cu ajutorul celor vechi. Este o situatie de tip win-win-win pentru toate cele trei parti implicate in proces.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net