fbpx
Blog

5 metode de a optimiza imaginile de pe site

5 metode de a optimiza imaginile de pe site

Stim foarte bine cat de mult conteaza partea de SEO pentru orice site din lume si ca din aceasta fac parte si imaginile si cat de bine sunt optimizate in asa fel incat sa ajute siteurile sa urce in ranking, nu sa le incurce.

Exista mai multe metode despre cum poti sa optimizezi imaginile de pe site si despre acestea iti vorbim azi.

5 metode de a optimiza imaginile de pe websiteul tau

Cat de mare este siteul tau este irelevant atunci cand vine vorba despre optimizare.

Fie ca ai o multime de informatie deja acumulata pe acesta sau esti doar la inceput, este important sa iti creezi si sa iti mentii impresia de profesionist. Iar acest lucru se vede si dupa cum arata si functioneaza siteul.

1. Marimea conteaza

Dimensiunea pozelor si locul in care acestea sunt amplasate conteaza foarte mult si tocmai de aceea trebuie sa alegi inaltimea si latimea potrivite pentru fiecare imagine in parte.

Un fisier de dimensiuni mari se incarca greu si astfel ingreuneaza experienta userilor cu siteul tau.

Daca doar acum ai aflat de acest beneficiu, trebuie sa stii ca poti sa faci acest rezise oricarei poze pe care deja ai incarcat-o pe site, retroactiv.

2. Formatul fisierului

Extensiile si formatul imaginilor este de mai multe feluri – JPG, JPEG, PNG – si conteaza si acesta atunci cand faci un upload pe site.

Fiecare dintre ele are pareri pro si contra, insa ce este important este sa il gasesti pe cel care ti se potriveste tie si sa il folosesti in avantajul tau.

3. Cache in browser

Daca o persoana intra de mai multe ori pe siteul tau, atunci poti sa ii spui fiecarui browser in parte pentru cat timp sa tina minte imaginile afisate pentru a optimiza incarcarea acestora odata ce userul a dat click pe linkul tau.

Tu alegi care sa fie aceasta durata, in functie de cum vezi ca se intorc userii pe site si cu ce frecventa.

4. Numele imaginii

Ideal este ca fiecare imagine de pe site sa aiba legatura cu textul langa care este afisata. Asta atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere al numelui pe care aceasta o poarta.

Alege unul semnificativ pentru context si aceasta te va ajuta la indexarea siteului pe motoarele de cautare.

5. Ordinea de download

Ordinea in care se incarca imaginile pe site conteaza foarte mult.

Dupa cum este si logic, prima care trebuie sa se downloadeze si afiseze este hero image, adica cea din headerul siteului.

Apoi, pe masura ce dai scroll in jos, trebuie sa inceapa sa se afiseze si restul imaginilor in functie de cum sunt amplasate pe pagini.

Aceste 5 mici strategii, chiar daca par la o prima vedere insignifiante, sa stii ca iti vor aduce multe beneficii daca tii cont de ele atunci cand uploadezi continut pe site sau cand te gandesti sa il imbunatatesti din punct de vedere SEO sau cand vine vorba de un redesign.

Optimizeaza imaginile de pe website si vei vedea ca si experienta utilizatorilor va fi imbunatatita!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net