fbpx
Blog

4 pasi in a crea videouri pe TikTok

TikTok a ajuns sa fie una dintre cele mai importante retele sociale atunci cand vine vorba despre interactiune. Chiar daca iti vine sa spui ca poate nu merita sa investesti in aceasta, azi iti spunem cum poti sa creezi video-uri care sa atraga atentia si sa creeze o legatura cat se poate de autentica intre tine si cei care le vizualizeaza pentru a-ti deveni si followers.

De ce sa alegi TikTok

Incepem insa cu inceputul si anume: motive pentru care sa alegi sa investesti timp, resurse si energie in a crea video-uri pentru TikTok.

Primul ar fi pentru ca iti da posibilitatea sa fii vazut – ca business – mult mai repede decat pe alte retele sociale care pana acum se aflau in topul utilizatorilor. Acest lucru nu se va intampla in doar cateva ore, ci mai degraba cateva saptamani; versus cateva luni sau chiar ani pe alte retele.

In al doilea rand, te va ”obliga” sa fii scurt si la obiect, ceea ce da bine la utilizatori. Asta datorita tipului de content care este destinat acestei retele.

In al treilea rand, algoritmul este precis si te cunoaste foarte bine – atat pe tine, ca business care postezi, cat si pe cei care sunt simpli utilizatori si care dau scroll pe retea pentru a gasi entertainment. In functie de cautarile si vizualizarile pe care le fac userii, ei vor primi content care intra in acele patternuri. Daca ai apucat si tu sa ajungi acolo cel putin o data, poti fii sigur ca te va mai afisa acelorasi useri.

Cum sa creezi o legatura cu userii de pe TikTok

Continutul de pe TikTok este mult mai personal si creeaza o legatura mult mai stransa intre creatorii de continut si utilizatorii care cauta entertainment pe aceasta retea sociala. Un video poate deveni viral pe oricare platforma, insa parca TikTok da sanse mult mai mari ca acest lucru sa se intample intr-o perioada (mai) scurta de timp.

Inca de la inceputul acestei pandemii care pare ca nu se va termina in curand, oamenii au simtit nevoia de apropiere in online, din cauza distantarii sociale din offline. Astfel, atat creatorii de continut, cat si brand-urile prezente pe TikTok au avut noi sanse de a se exprima pe limba lor si a se apropia de utilizatori.

Iata 4 pasi prin care poti si tu sa faci asta pentru brand-ul tau.

1. Optimizeaza-ti biografia

Desigur, video-urile pot sa fie de cele mai multe ori prima interfata pe care utilizatorii o vad, insa alteori ei pot ajunge la profilul tau dintr-un comment pe care l-ai lasat unui video din feed. Primul lucru pe care il vor face este sa dea click pe username-ul tau si sa ajunga la profil. Aceasta trebuie sa contina:

  • numele business-ului si cateva keywords sunt necesare ca o prima interactiune vizuala cu cei care ajung la tine – limita este de 130, asa ca ai grija ce alegi.
  • username-ul pe care il personalizezi trebuie sa te reprezinte intocmai, pentru ca poti sa il modifici o singura data. Nu te grabi sa faci acest pas daca nu esti ferm convins ca nu te asteapta un rebranding intr-o perioada scurta de timp.
  • pentru poza sau video-ul de profil iti recomandam sa alegi un produs reprezentativ pentru brand sau sa ai produsul lunii pe care sa il promovezi si pe aceasta cale – poza sau video-ul poti sa le schimbi ori de cate ori doresti.
  • restul de bio in sine contine pana la 80 de carcatere, asa ca fii concis si nu uita nici de emojis.

2. Continut de nisa

Continutul pe care il afisezi trebuie sa fie unul de nisa pentru ca urmaritorii sa vina spre tine, asta pentru ca te vor vedea ca un expert in domeniu si stiu ca la tine gasesc informatiile de care au nevoie atunci cand vine vorba de nisa brand-ului tau.

Nu te feri sa folosesti hashtags dedicate domeniului si chiar si pe al tau propriu, pentru a putea iesi in evidenta cu ajutorul acestuia si a face oamenii sa te caute prin intermediul lui.

3. Capteaza atentia din prima clipa

Daca pe YouTube ai intre 2 si 5 secunde timp sa atragi atentia, pe TikTok trebuie sa o faci inca din prima secunda. Un avantaj al acestei retele sociale este ca utilizatorii o folosesc cu sunet, ceea ce nu se prea intampla la celelalte. Asa ca si cu ajutorul muzicii ai o sansa in plus sa te evidentiezi.

4. Nu uita de call to action

Oricand postezi un video pe TikTok sau doar cand strategia iti spune, adauga un call to action direct si concis pentru a-i face pe cei care iti vad video-urile sa interactioneze cu tine sau sa dea click pe un link anume spre care ii directionezi.

Da-le informatii care ii intereseaza si tips and tricks care sa le faca viata mai usoara. Astfel ei vor sti ca nu incerci mereu sa le vinzi ceva ci mai degraba sa le vii in ajutor si veti crea o legatura mai autentica.

TikTok este reteaua la care sa apelezi atunci cand vrei sa te exprimi natural si userii sa aprecieze asta! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net