fbpx
Blog SEO

4 aspecte de SEO tehnic de care sa tii cont

SEO este unul dintre cele mai discutate subiecte de pe acest blog am putea spune, iar acest lucru se datoreaza importantei sale pentru orice business care exista in online.

Domeniul SEO este unul foarte larg, atat daca vorbim despre partea de SEO on-site, cat si de SEO off-site.

In articolul de azi insa ne vom concentra de parte din SEO on-site si anume pe patru aspecte de care sa tii cont atunci cand vine vorba despre SEO tehnic pentru a putea avea rezultate cat mai bune in timp.

Insa, asa cum iti spunem mereu, sa nu te astepti sa vezi rezultate din SEO la fel cum vezi din reclame, pentru ca acestea dureaza.

4 lucruri legate de SEO tehnic pe care sa te concentrezi

Ideal este sa tii cont de tot ceea ce tine de SEO, insa daca echipa ta este mica si taskurile impartite pe masura, iara 4 lucruri care tin de SEO tehnic de care sa te ocupi cat mai curand.

1. Arhitectura siteului

Ca si orice alta structura, si siteul are in spate o arhitectura de care trebuie mereu sa te ingrijesti pentru ca acesta sa arate mereu bine si sa fie functional si cu cat mai putine bug-uri, chiar nici unul daca se poate.

Mai ales atunci cand vorbim despre siteuri de e-commerce vorbim si despre un sistem de cautare bine pus la punct. Acesta deriva din arhitectura siteului, care trebuie sa fie bine pusa la punct si sa aiba o ierarhie intuitiva pentru oricine.

2. Paginile sa poate fi crawlable

Paginile trebuie sa fie in asa fel facute incat sa poata fi usor scanate de catre motoarele de cautare.

Acest lucru este deosebit de important deoarece daca morotul de cautare nu are acces la site si la informatiile de pe el nu poate sa il scoata in fata atunci cand cineva cauta o anumita informatie care apare si pe acesta pe Google.

3. Verifica paginile care pot fi indexate

Ideal ar fi ca toate paginile unui site sa poata fi indexate, deoarece pe fiecare exista informatii legate de tematica businessului.

Daca insa ai descoperit in timp ca ai pagini cu informatii care nu sunt updatate sau informatia nu mai este valabila, poti sa le scoti de la indexare pana rezolvi nevoile pe care le-ai gasit de imbunatatit.

4. Fa imbunatatiri pe pagini

Google are anumite standarde atunci cand vine vorba despre paginile unui site.

Acestea trebuie sa arate curat si userii sa poata sa gaseasca usor informatiile de care au nevoie.

De asemenea, acestea trebuie sa se incarce repede pentru ca userul sa nu devina frustrat pana ajunge la informatia pe care o cauta si in final sa iasa de pe siteul tau si sa mearga la concurenta doar pentru ca siteul lor se incarca cu o viteza mai mare.

Chiar daca continutul tau este unul complex si cu informatii de calitate, daca tehnic vorbind pagina nu este in regula, toata investitia in acesta si in keyword research se duce pe apa rapei.

Acestea sunt doar 4 puncte din SEO tehnic de care sa tii cont atunci cand construiesti sau cand imbunatatesti websiteul afacerii tale.

Pe blogul nostru gasesti multe articole despre SEO pe care poti sa le citesti sau, si mai bine, poti sa ne contactezi pentru consultanta si vom deslusi orice dileme ai.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net