fbpx
Blog

Descopera un nou tip de reclame pe TikTok

Faptul ca TikTok castiga tot mai mult teren in viata oamenilor din lumea-ntreaga nu mai este deja un secret.

Tocmai de aceea reprezentantii acesteia fac eforturi in a se mula atat pe cerintele utilizatorilor, cat si ale advertiserilor, gasind mereu noi metode de a ajuta cele doua parti sa comunice si sa interactioneze.

Fara sa spuna inca nimic oficial, TikTok pare sa testeze posibilitatea de a insera reclame in tabul de search/ cautare.

Ce inseamna acest nou tip de reclame pentru TikTok

Orice nou tip de reclame de pe piata inseamna noi oportunitati atat pentru branduri, cat si pentru influenceri.

Asadar, daca inca nu ai profil pe aceasta retea sociala, poate ar trebui sa iti regandesti strategia si sa o incluzi atat in planul de comunicare, cat si in cel de promovare platita.

Din ce am observat, acest nou tip de reclame de pe TikTok iti permit sa targhetezi pe expresii bine stabilite si astfel reclamele tale vor ajunge fix acolo unde iti doresti.

De exemplu, daca ai produse pentru ingrijirea pielii si targhetezi reclama exact pe aceste cuvinte cheie, videoul care contine produsele tale va aparea printre primele din categoria pe care ai selectat-o.

Cateva dintre beneficiile pe care le-am identificat urmarind aceste noi reclame sunt:

  • faptul ca poti sa le targhetezi specific;

  • ai un mai bun control asupra campaniilor in derulare;

  • poti ajunge la noi useri care ar putea fi interesati de produsele pe care le comercializezi;

  • vei putea testa interesul pe care utilizatorii de pe aceasta retea sociala il au pentru produsele tale;

  • in analytics vei putea gasi cate cautari sunt pentru termenii pe care ii folosesti in reclame;

  • vei primi de asemenea si date legate de conversiile reclamei pe care ai rulat-o;

  • te vor ajuta la partea de SEO, dandu-ti posibilitatea sa incluzi cuvintele cheie cele mai cautate in titlul videourilor;

  • poti sa readuci la viata videouri postate mai demult prin introducerea acelor keywords care sunt cele mai cautate si care sunt relevante pentru videoul postat.

Aceasta din urma strategie te poate ajuta sa cresti reachul chiar si fara reclame platite, doar folosindu-te de informatiile pe care poti sa le extragi din noul tool de advertising oferit de TikTok.

După cum stii, SEO este impartit in mai multe laturi si retelele sociale sunt si ele parte care influenteaza acest intreg mecanism in felul lor.

Asadar, daca vezi multe cautari despre ”Cum se face…?” si care au legatura cu un produs sau mai multe pe care le comercializezi sau un serviciu pe care il oferi atunci poti sa te ajuti de acest tip si sa creezi videouri care sa raspunda intrebarilor pe care userii le au.

Vazand ca la tine gasesc raspunsuri legate de nelamuririle lor, acestia te vor cauta si in viitor.

De asemenea, te poti folosi de toate datele pe care le ai la indemana pentru a face campanii de remarketing adunand datele legate de conversiile de pe TikTok. Alege continutul pe care vrei sa il afisezi, gandeste-te la un call to action puternic si apoi targheteaza-i pe cei care au cumparat deja de la tine sau au interactionat cu profilul tau. Astfel iti vei creste din nou sansele de conversie.

Noi abia asteptam sa iasa din beta testing acest nou feature de la TikTok si sa ne folosim de el in campaniile pentru clienti pentru a le aduce o vizibilitate mai mare in mediul online.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net