fbpx

Multa lume se plange ca reclamele nu mai aduc rezultatele de mai demult, insa cu totii trebuie sa tinem cont de algoritmii care se schimba des si, de asemenea, si de gusturile si nevoile celor spre care ne dorim sa ajungem la fel.

Cel mai important lucru in comunicare este sa fii adaptabil si sa urmaresti mereu trendurile pentru a avea cele mai bune rezultate!

Iata insa 7 idei de tipuri de reclame si particularitati pe care sa le pui in practica pentru a avea rezultate mai bune atunci cand vine vorba despre promovarea pe Instagram.

Idei de reclame pe Instagram

Tine cont ca toate acestea isi au locul lor in funnelul clientilor si trebuie sa identifici foarte bine care unde se afla si astfel sa livrezi reclamele.

1. Continut de format lung

Adica textul sa fie lung si sa ii faca sa dea click pe butonul de ”Vezi mai mult” pentru a-l citi pe tot si pentru a avea acces la toata informatia pe care o livrezi.

Acest tip de continut este perfect pentru oamenii noi la care ajungi, pentru ca este o ocazie buna sa te cunoasca si sa cunoasca produsele pe care le comercializezi.

2. Continut de format scurt

Pentru cei care au interactionat cu tine cel putin o data, au cumparat produse de la tine, insa vrei sa ajungi la ei cu ceva nou.

Cel mai bun tip de continut pentru acestia este cel scurt si la obiect, pentru ca nu mai ai nevoie de introducere, ci mai degraba de un call to action puternic ca sa cumpere sau sa dea click pe reclama pentru a vedea noul produs.

3. Fii creativ sau direct. Depinde

Exista o dezbatere de ani de zile in legatura cu ce tip de continut prinde mai bine: cel creativ sau cel direct.

Raspunsul este ca acest lucru depinde foarte tare de nisa careia te adresezi si cat de bine o cunosti. Daca ai doar o idee vaga despre aceasta, poti sa testezi diverse stiluri adiacente si sa vezi ce prinde cel mai bine pentru a putea sa mergi mai departe cu stilul respectiv.

4. Statistici

De obicei oamenii au incredere in statistici si cifre. Ofera informatii din domeniul in care activezi bazandu-te pe aceste cifre si informatii concrete.

De multe ori cifrele atrag atentia mult mai tare decat cuvintele insiruite si acest tip de continut – poate chiar infografic nu foarte lung – te vor ajuta sa iesi in evidenta.

5. Beneficii

Arata-le care sunt beneficiile pe care le au folosind produsele tale. Nu uita ca beneficiile nu sunt unul si acelasi lucru cu caracteristicile produselor, asa ca fa tot posibilul sa le scoti pe acestea in evidenta si sa ii pui pe ei pe primul loc.

6. Oferte

Ia-le ochii cu oferte irezistibile si poti sa fii sigur ca vor da click pe reclama ta ca sa afle mai multe detalii despre produse, fie ca au nevoie de ele in acel moment sau nu.

Oamenilor le plac reducerile si sunt furati de acest miraj al preturilor mai mici.

7. Atinge-i unde au nevoie

Gaseste-le nevoile si adreseaza-te in functie de acestea. Spune-le care sunt nevoile si cum poti tu, prin intermediul produselor sau al serviciilor tale si astfel vei avea o sansa-n plus sa ii transformi in cumparatori.

Vazand ca esti atent la nevoile lor vor reactiona mai bine la reclame, chiar daca acestea le intrerup experienta de a da scroll sau a se uita la stories.

Identifica unde sunt clientii tai pe funnelul de vanzari si transmite-le mesajele pe care doresc sa le primeasca!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net