fbpx
Blog Business Marketing

3 elemente fundamentale ale e-mail marketingului

Daca ai un business si inca nu ai inceput sa tii legatura cu cei care au interactionat cu tine macar o data cu ajutorul e-mail marketingului, atunci ai ajuns la locul potrivit.

In articolul de azi iti spunem care sunt cele 3 elemente fara de care campaniile si newsletterele pe care vrei sa le trimiti nu pot avea loc.

Sa stii ca, indiferent ce de iti spune oricine, campaniile de e-mail marketing aduc in medie vanzari de peste 30% mai mult decat cele in social media sau alte eforturi pe care le depui pentru a ajunge in fata audientei tale. Asa ca nu mai ezita si vezi care sunt primii pasi pe care sa ii faci in aceasta directie.

Primii 3 pasi in e-mail marketing

Incepe cu acesti pasi si apoi pune-ti imaginatia la treaba creand continutul pe care cei care s-au abonat la baza ta de date il asteapta ori de cate ori i-ai obisnuit ca le vei trimite e-mailuri.

1. Gaseste un e-mail provider

Pe piata sunt o multime de siteuri si provideri care te ajuta cu templateuri pentru e-mailuri in asa fel incat tu tot ce trebuie sa faci este sa adaugi continutul pe care doresti sa il impartasesti.

Pe acestea poti, dupa cum spuneam, sa le personalizezi dupa bunul plac si sa le automatizezi in asa fel incat sa iti usurezi cat mai tare munca si sa culezi roadele campaniilor care se traduc in vanzari cat mai multe.

2. Aduna o baza de date

In ultimii ani, de cand legislatia GDPR a ajuns si in Romania si toate businessurile sunt obligate sa tina cont de ea, este un pic mai greu sa aduni baze de date. Acest lucru se intampla si pentru ca cei care nu s-au inscris la o baza de date si totusi primesc e-mailuri de la un business fac reclamatii si de dezaboneaza de la aceasta.

Iata insa cateva metode care sa te ajute sa iti construiesti o baza de date din persoane interesate de produsele tale:

  • fa-le o oferta sau ofera-le ceva gratuit dupa ce se inscriu in baza ta de date si iti confirma comanda;
  • pune un pop-up pe site si invita-i sa-si lase adresa de e-mail pentru a primi vesti de la tine;
  • foloseste-te de postari in social media cand vine vorba despre strans baze de date;
  • foloseste-te de blog pentru a le oferi parte din informatii si spune-le ca mai multe detalii vor primi daca se inscriu in baza ta de date.

3. Identifica scopul

Scopul pentru care creezi fiecare campanie de e-mail marketing trebuie sa fie pe aceeasi linie cu restul comunicarii online si offline.

Acesta trebuie integrat in comunicarea overall pentru a avea sens si a comunica acelasi lucru in acelasi timp, fara sa amesteci oalele si sa trimiti mesaje diverse care pot fi interpretate in o gramada de feluri.

2 scopuri pot fi:

  • brand awareness: sa te cunoasca mai bine si sa fie indemnati sa dea mai departe vestea despre tine si celor care inca nu te cunosc;
  • sa cresti vanzarile: aici cea mai buna metoda este aceea de a face A/B testing si sa vezi care mesaj prinde mai bine fiecarei liste din baza de date si pe viitor sa te bazezi pe acela.

Nu uita: atunci cand vine vorba despre e-mail marketing cel mai important lucru este segmentarea si personalizarea. Arata-le oamenilor ca ai fost atent la comportamentul pe care l-au avut pana acum vizavi de tine si ca stii care sunt dorintele/ nevoile/ grijile lor si ofera-le soluții pentru fiecare dintre ele. 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net