fbpx
Blog Business Marketing

De ce trebuie firma ta sa aiba reclama pe Facebook

Facebook este o platforma buna pentru a rula reclame, insa nu este potrivita pentru absolut toate businessurile. Iar daca firma ta trebuie sa apara cu reclame pe Facebook poti sa iti dai seama de indata ce cunosti avatarul: unde isi petrece timpul, care este comportamentul sau si cat de plauzibil este ca ei sa cumpere de pe aceasta retea sociala.

De ce afacerea ta trebuie sa ruleze reclame pe Facebook

In articolul de azi iti vorbim despre motivele pentru care afacerea ta trebuie sa aiba reclame pe Facebook.

Daca lucrezi in domeniul: e-commerce, informare/ educatie, businessuri locale, atunci trebuie neaparat sa apari pe aceasta retea sociala cu reclame platite, nu doar cu postari care ajung organic la clienti.

1. Pentru a crea brand awareness

Facebook este reteaua perfecta pentru a putea ajunge la clientii pe care ii targhetezi prin reclame. Acest lucru este posibil datorita sistemului de targhetare a retelei.

Criteriile de targhet se aleg dupa:

  • interese;
  • comportament;
  • demografic;
  • locatia geografica;
  • varsta;
  • sexul.

Toate acestea pot fi setate pana in cel mai mic detaliu si acesta este un mare avantaj atat pentru reteaua sociala – care face multi bani cu ajutorul lor, cat si pentru businessuri, pentru ca pot ajunge cu eforturi cat de cat decente la cei care isi doresc.

Dupa ce incepi sa rulezi reclame, algoritmul va avea grija sa livreze si celelalte tipuri de continut celor care au interactionat cu acestea, pentru ca ei se poate sa fie interesati de produsele pe care le distribui.

2. Diversitate

Facebook si Instagram iti dau posibilitatea de a livra diverse tipuri de reclame pentru a putea testa si a vedea care dau cele mai bune rezultate si cu care sa mergi mai departe pe termen lung.

Acestea sunt: imagini, un sir de imagini – caroussel, video, Stories sau Reels. Toate aceste tipuri de continut pot fi transformate in reclame daca consideri ca merita.

3. Rezultate interpretabile

Cand campania se opreste poti sa interpretezi rezultatele acesteia si sa o compari cu altele pe care le-ai rulat sau pe care le vei rula in viitor.

De asemenea, vei putea identifica si si targhetul la care a ajuns reclama in caz ca nu l-ai setat tu pana la ultimul detaliu, ci mai degraba ai dat mana libera retelei sa livreze reclama ta celor carora li se potriveste cel mai bine dupa calculele lor.

4. Ia prin surprindere

Acest lucru insa este pe de o parte benefic, pe de alta parte enervant daca reclamele apar prea des sau daca ele ajung la cei care nu sunt interesati de produsele sau serviciile celor care fac reclamele.

Cu toate acestea, mecanismul din spatele Facebook este acela de a lua publicul prin surprindere, iar acestia nu intotdeauna sunt atenti la ce anume vad, dau click pe o reclama si ajung intr-un loc in care s-ar putea sa gaseasca ceva ce au nevoie. Sau poate nu chiar, insa sunt tentati, mesajul transmis este unul puternic si pot fi usor convinsi sa faca o achizitie.

Daca nu ai incercat pana acum reclamele pe Facebook si faci parte din businessurile care activeaza in domeniile de mai sus, poate ar trebui sa regandesti cum imparti bugetele si sa pui deoparte si pentru Facebook ads. Iti vei multumi mai tarziu. 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net