fbpx
Blog Business SEO

Tine cont de SEO cand faci redesign

Din cand in cand orice site trebuie sa fie adus atat la felul in care arata, cat si la functionalitatile anului in care ne aflam. Nu te poti astepta sa ai rezultate bune cu siteul tau daca nu ai facut un redesign de 10 ani.

Tehnologia se schimba, gusturile oamenilor se schimba, iar tu trebuie sa tii cont de acestea atunci cand vine vorba despre websiteul tau.

In schimb, atunci cand faci un redesign nu se schimba doar felul in care arata siteul, ci si codul in sine. Acest lucru poate sa duca la scaderi din punct de vedere SEO, iar in articolul de azi iti spunem ce sa faci pentru ca acest redesign sa nu aiba un impact majaor sau unul pe care sa il contracarezi cu greu.

La ce te ajuta un redesign

Facut ca la carte, un redesign al siteului te ajuta la:

  • imbunatateste performanta siteului si a SEO in acelasi timp;
  • simplifica partea de UX;
  • arata mai bine;
  • se incarca mai repede;
  • este mai sigur in ceea ce priveste siguranta.

De care parti ale SEO sa tii cont cand faci un redesign al websiteului tau

Mai sus iti spuneam cum poate sa te ajute un redesign, mai ales daca nu ai investit in partea aceasta niciun efort de multi ani, iar conversiile au scazut si inca sunt pe un trend descendent.

Atunci cand te gandesti la un redesign trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte si cum poti sa le imbunatatesti fara a face mai mult rau.

Seteaza-ți scoputi bine definite si apoi modalitatile prin care sa ajungi la ele, iar rezultatele vor fi si mai impresionante.

1. Fa un audit al continutului

Inainte de a te apuca de treaba, fa un audit al continutului existent si vezi care pagini functioneaza bine si care nu; care trebuie sa ramana si care te-ar ajuta mai mult daca nu ar exista.

2. Updateaza arhitectura informatiei

Cel mai probabil atunci cand ai lansat siteuln businessului tau era in topul cautarilor datorita formei pe care acesta o avea, insa in timp tehnologia a evoluat si la fel si arhitectura siteurilor.

Atunci cand ajunge pe un site, un user se uita sa vada cat de bine este impartita informatia in site si daca poate sa ajunga repede la cea care in intereseaza.

3. Fii atent la redirectionarile URLurilor

Structura URLurilor de pe site este deosebit de importanta pentru SEO. Daca sunt unele stricate, atunci pot sa iti faca mai mult rau; la fel si daca acestea duc spre pagini care nu exista.

Trucuri ca sa nu ai probleme din acest punct de vedere:

  • creaza o lista de URLuri pe care le tii si una cu cele la care renunti;
  • alege continutul de pe site si carui URL se adreseaza;
  • uneste URLurile vechi cu cele noi;
  • continutul nou sa mearga spre URLul care i se potriveste.

4. Optimizeaza continutul care ramane

Parte din continutul pe care il ai deja pe site va ramane in continuare, insa acesta trebuie adus in zilele noastre in ceea ce priveste informatia pe care o ofera.

Cauta ce cuvinte cheie functioneaza pentru tine si foloseste-le in continutul deja existent, dar caruia ii vei da o forma noua. Identifica acel continut care nu ofera rezultatele scontate si imbunatateste-l sau scapa de tot de el, in functie de bugetul si timpul pe care il ai la dispozitie.

5. Optimizeaza viteza paginilor

Viteza paginilor este deosebit de importanta atunci cand vine vorba despre SEO si conversiile unui website.

Daca unei pagini ii ia mai mult de 2 secunde sa se incarce, poti sa fii sigur ca userul va pleca de pe siteul tau imediat.

6. Testeaza siteul dupa redesign

Inainte de a fi lansate, toate siteurile trebuie sa fie testate. Acest pas este deosebit de important pentru a te asigura ca toate functionalitatile pe care le-ai implementat functioneaza corect; nu exista URLuri gresite sau incomplete, iar acestea te directioneaza spre pagina spre care trebuie.

La fel, trebuie sa te asiguri ca tot continutul este updatat in functie de perioada in care te afli sau este de tip evergreen, care se potriveste oricand in istorie.

Acestea sunt 6 dintre cele mai importante puncte de care sa tii cont atunci cand faci un redesign. Nu ignora niciunul dintre ele pentru a te asigura ca rezultatele vor fi cele pe care ti le-ai setat la inceput. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net