fbpx
Blog Business Marketing

5 motive pentru care sa te folosesti de email marketing in 2022

Cu toate ca de departe pare ca email marketingul a ramas undeva in josul listei de prioritati, acest lucru este cat se poate de gresit inteles.

Email marketingul poate sa iti aduca leaduri in momentele in care nu te astepti, pentru ca ajungi la o baza de date care poate nu te urmareste pe retelele sociale, acolo unde iti axezi tu eforturile.

In articolul de azi iti prezentam 5 motive pentru care sa alegi sa folosesti email marketingul in strategia ta de comunicare pentru anul 2022 si pe mai departe.

5 motive pentru email marketing

Motivele sunt nenumarate, insa noi ti le spunem pe cele 5 pe care le consideram cele mai importante. Pe restul le vei descoperi tu in timp ce te folosesti de aceasta unealta atat de importanta in comunicare.

1. Pot fi personalizate

Atunci cand postezi pe social media te adresezi unui public foarte larg si rareori reusesti sa personalizezi mesajele in asa fel incat sa te pliezi pe nevoile fiecaruia.

In acelasi timp, atunci cand vorbim despre email marketing, personalizarea este la ea acasa. Pentru ca poti sa creezi baze de date specifice in functie de comportamentul pe care userii l-au avut in legatura cu produsele tale sau interactiunea cu websiteul tau.

2. Aduc un profit mare

Chiar daca pare greu de crezut, emailurile aduc vanzari chiar si de pana la peste 40% decat canalele de social media.

Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca mesajele sunt personalizate in functie de nevoi, iar campaniile trebuie doar sa ii aduca pe useri inapoi pe site si sa ii converteasca in clienti.

3. Buget mai mic

Email marketingul iti scade din buget deoarece pentru acesta trebuie sa platesti un serviciu in functie de cat de mare e baza de date pe care o ai si persoana care se ocupa de texte si vizualuri.

Aici nu intervine niciun extra buget pentru reclame, pe care il poti folosi pentru retelele de social media.

4. Creeaza conexiuni

Datorita faptului ca poti sa personalizezi emailurile, este bine de stiut ca vei crea si conexiuni cu cei la care ajung. Campaniile de email marketing nu trebuie sa fie doar despre vanzari, ci pot fi si de informare si educare – 2 lucruri pe care oamenii le apreciaza la branduri, mai ales atunci cand nu pui o presiune pe cumparare.

In functie de datele pe care le aduni din urmarirea campaniilor trecute, afla la ce au reactionat cel mai bine cei care le-au primit si ofera-le acel tip de informatii preponderent.

5. Poti promova alte canale de comunicare

Emailul este acest instrument prin care poti sa-i trimiti pe cei care il citesc atat spre site pentru a gasi mai multe informatii despre business sau produse, cat si spre pagini ale retelelor sociale unde ai profil.

Poate nu vei vedea neaparat conversiile dupa prima campanie insa, ca si in orice alta situatie, o relatie se contruieste in timp si la fel se vad si rezultatele.

Email marketingul poate sa te ajute mai mult decat iti inchipui, asa ca ofera-i o sansa si bucura-te de toate avantajele pe care acesta ti le aduce pe termen lung. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net