fbpx
Blog Business Marketing SEO

Google Shopping Ads primeste un upgrade

Daca folosesti Google Shopping Ads ca reprezentant al unei companii care vinde acolo, cu siguranta ai observat ca acest feature pe care motorul de cautare il ofera a suferit o schimbare.

Ce este Google Shopping

Ai un magazin e-commerce si incerci sa ajungi sa vinzi in cat mai multe locuri?23

Atunci trebuie sa fii prezent si pe Google Shopping pentru a-ti creste sansele de vanzare.

Google Shopping este acel loc in care clientii tai ajung atunci cand vor sa cumpere ceva si sa ajunga usor la acel produs; cand vor sa compare preturi si sa faca achizitia cu doar cateva clickuri.

Scopul principal al acestei platforme este acela de comparare a pretului – pentru clienti – si de a lua decizia care li se potriveste cel mai bine.

Google Shopping Ads

Google Shopping Ads este platforma pentru comercianti prin intermediul careia acestia pot sa scoata in evidenta atat stocul pe care il au pentru magazinele online, cat si pentru cele offline.

Dupa ce rulezi prima campanie in Google Ads si trimiti datele tale de ”Merchant” spre motorul de cautare, acesta iti va livra reclama catre cei care sunt interesati de produsele tale si le va scoate in fata lor.

Reclamele pe Google Shopping sunt mult mai vizuale decat restul, tocmai pentru a atrage atentia asupra produsului mai degraba decat asupra textului sau a linkului afisat.

Schimbari in Google Shopping Ads

Daca rulezi de multa vreme reclame pe Google Shoppping, trebuie sa fi observat in ultima vreme schimbari in ceea ce priveste designul acestora si felul in care functioneaza.

Ca si orice alta schimbare si aceasta te poate pune pe ganduri la inceput, insa odata ce te obisnuiesti cu ea, vei vedea ca iti aduce mai multe beneficii.

Poate cea mai importanta schimbare este aceea ca, alaturi de rezultatele organice ale cautarilor, vor fi inserate si reclame, care se vor vedea cu fiecare swipe pe care utilizatorul il da in lista de rezultate.

Acest lucru va putea fi cel mai bine observat pe mobil, deoarece acolo este si tintit acest update, la care se lucreaza inca din septembrie anul trecut.

Reclamele vor fi bine marcate in asa fel incat oricine navigheaza pe Internet sa le poata identifica usor.

Mai mult decat atat, toate reclamele si campaniile livrate pe Google sunt acum parte din Performance Max Campaign, care este noua modalitate de a crea si livra campanii pe Google.

Aceasta vine insotita de o serie de beneficii, precum:

  • faptul ca ajungi la oameni care sunt mai relevanti din multe puncte de vedere si care au mai multe sanse sa iti devina clienti decat cei la care ai ajunge cu ajutorul campaniilor de tip vechi;
  • ai o mai buna gestionare a campaniilor;
  • o prezenta mai extinsa si care ajunge la mai multi oameni care nu au interactionat cu businessul tau pana acum;
  • rapoarte mult mai accurate dupa care te vei putea ghida atunci cand vei dori sa creezi noi campanii de shopping ads si nu numai.

Modul in care creem reclame se schimba si la fel si cel in care acestea sunt afisate. Imbratiseaza schimbarea si vei vedea cum vei evolua cu fiecare campanie in parte!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net