fbpx
Blog

7 metode de a cuceri o audienta cat mai mare pe TikTok

TikTok este reteaua sociala care a vazut cea mai mare crestere in ultimii ani, ajungand chiar sa depaseasca Facebook si Instagram in ceea ce priveste reachul pe care il ofera celor care posteaza continut pe aceasta.

Daca strategia ta pentru aceasta retea sociala se bazeaza in mare parte pe reclame, trebuie sa stii ca sa postezi continut organic te va ajuta.

De ce sa postezi atat reclame, cat si continut organic

Un mix intre acestea te va ajuta sa iti cuceresti audienta de pe TikTok – atat pe cea pe care o ai deja, cat si cea care ajunge la tine.

1. Trebuie sa intelegi reteaua

79% dintre userii de pe TikTok apreciaza brandurile care inteleg platforma si cum sa creeze continut special pentru aceasta – fie ca vorbim depre cel organic, cat si despre cel platit.

Postand un mix din aceste doua demonstrezi ca nu cauti doar sa vinzi, ci si sa informezi si intelegi care este scopul acestei platforme.

2. Crestere a ROAS

ROAS sau return on ads spent inseamna profitul pe care il ai dupa ce ai rulat reclame pe TikTok.

Postand si continut organic, vei vedea o crestere a acestuia, deoarece userii vor observa ca nu esti pe platforma doar pentru a vinde, ci si pentru a le da informatii relevante.

3. Colaborari

O treime din userii de pe TikTok spun ca au achiztionat un produs sau un serviciu in urma recomandarilor altor creatori de continut.

Alege branduri complementare celui pe care il ai si influenceri din domeniu si roaga-i sa colaboreze cu tine. Aceste relatii sunt de obicei win-win si putini sunt cei care nu sunt de acord cu ele.

Mai mult decat atat, roaga-i pe cei care deja sunt clientii tai sa posteze continut cu produsele tale si sa iti dea tag. Acesta este un tip de continut organic si original, care poate doar sa iti prinda bine.

4. Brand awareness

Daca prezenta ta pe TikTok este pentru brand awareness, atunci ai ajuns in locul in care trebuie.

Postand atat reclame, cat si continut organic, vei ajunge in mintea cat mai multor oameni ca si un formator de opinie in domeniul in care activezi si acestia vor veni spre tine pentru a se informa.

5. Brand affinity

Oamenilor le plac brandurile ca nu doar incearca sa vanda, ci si sa informeze.

Atata timp cat postezic continut organic, chiar daca userii ajung pe profilul tau dupa ce au vazut o reclama, este mult mai sigur ca acestia iti vor da follow daca vad si alt tip de continut pe profilul tau.

6. Brand recall

Continutul organic te va ajuta sa sari in mintea oamenilor atunci cand acestia vad o reclama pe care o rulezi.

Acest lucru se intampla mai ales daca ei ti-au dat deja follow, iar reclama vine ca un reminder a faptului ca existi si ca ai un produs de care pot fi interesati.

7. Brand relevance

Relevanta brandului va creste atunci cand postezi continut organic care sa nu fir doar de vanzare, ci mai degraba despre informare, tips and tricks si beneficii pe care le aduci in viata oamenilor.

Vei deveni astfel un lider de opinie in domeniul in care activezi si oamenii vor ajunge pe profilul tau pentru a gasi informatii relevante si care sa ii ajute in viata de zi cu zi.

Postand un mix intre continutul organic si cel platit te va ajuta sa devii cunoscut pe TikTok si oamenii sa te caute atat atunci cand isi doresc sa afle informatii relevante, cat si cand isi doresc sa achizitioneze un produs pe care tu il comercializezi sau un serviciu pe care il oferi.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net