fbpx
Blog Business Marketing SEO

Cum sa reduci costurile reclamelor de pe Facebook

Fie ca ne place sa nu, Facebook ramane reteaua sociala cu cei mai multi membri de-a lungul pamantului, asa ca eforturile noastre de a ajunge la publicul tinta de pe aceasta retea sunt intelese.

Odata insa cu aparitia a tot mai multe businessuri care investesc in reclame, si costul acestora creste. Este normal, deoarece de multe ori audienta este aceeasi si fiind mai multe afaceri care se bat pentru ea, castiga cei care platesc mai mult.

Chiar daca Facebook a pierdut accesul la date din afara retelei sociale, cele la care are acces sunt valoroase pentru orice antreprenor care isi doreste sa ajunga la cat mai multi oameni.

Pentru a nu-ti cheltui tot bugetul de comunicare pe o sigura retea si pentru un singur scop, iti spunem in articolul de azi cum poti sa reduci anumite costuri destinate reclamelor pe Facebook.

Redu costurile Facebook Ads cu ajutorul urmatoarelor trucuri

Orice antreprenor isi doreste sa salveze bani dintr-un loc pentru a-i investi in altul si la fel se intampla si in cazul reclamelor. Daca poti sa economisesti, de ce sa nu o faci?

1. Regandeste scopurile

Atunci cand cream o campanie de Facebook Ads avem un scop in minte. Poate pana acum voiai trafic pe site si asta este in regula, deoarece putea sa instalezi Facebook Pixel care sa iti spuna ce anume fac cei care ajung la tine.

Acum insa cel mai bine se potrivesc campaniile de brand awareness care contin cele mai bune postari ale tale si care merita sa ajunga la cat mai multi oameni.

Daca tot investesti bani in copy si vizualuri, atunci scoate-le in fata si fa-te cunoscut sau aminteste-le celorlalti ca existi.

2. Cauta greselile din actuala strategie de comunicare

Cu atatea schimbari de algoritmi atat pe retelele de socializare, cat si de pe motoarele de cautare este uneori greu sa tii pasul cu toate. Tocmai de aceea, daca ai avut o strategie adaptata unor nevoi mai vechi, este timpul sa cauti care sunt greselile pe care poti sa le vezi si sa incerci sa le repari in functie de noile cerinte.

Cauta sa vezi unde se pierd oamenii in campania ta – atat cat tine de partea de Facebook, iar in afara acestuia urmareste-i in analytics.

3. Schimba ceva la reclame o data pe luna

In cazul in care ai campanii care se deruleaza pe o perioada mai lunga de timp – de la 3 luni la 1 an, atunci incearca sa schimbi ceva la ele cel putin o data pe luna. Fa acest lucru pentru ca Facebook scoate in fata atat vizualurile noi intr-o campanie, cat si textul.

Jongleaza cu acestea si vezi ce prinde mai bine la public. Atunci cand observi ca exista o crestere a costurilor, incearca sa schimbi iarasi ceva la reclama pana cand aceasta se aliniaza bugetelor tale.

Daca te intrebi ce functioneaza mai bine – pozele sau videourile – raspunsul nostru este ca depinde in functie de brand si produs. Si acest lucru poti sa il testezi pana vezi ce prefera audienta ta mai mult.

4. Teste

Testeaza campaniile ori de cate ori ai ocazia si bugetul iti permite. Schimba vizualuri si tipurile acestora, texte si emojis si ruleaza-le in paralel.

Metoda A/B testing este cea mai usoara pentru a identifica ce le place si ce nu celor la care ajunge reclama ta si pe ce sa te concentrezi mai departe.

Pe langa A/B testing poti sa faci Dynamic ads, adica reclamele care iti sunt sugerate de catre Facebook cu titlul si continutul gandit de ei in functie de ce cred ca le-ar placea oamenilor.

Testeaza si unde sa plasezi reclama pentru a ajunge la cea mai multa lume. Nu intotdeauna mai multe placementuri vor fi mai de succes decat unul singur sau doua.

Audientele la care ajungi merita sa fie si acestea testate in functie de cum interactioneaza cu ceea ce postezi in general.

Toate aceste puncte de mai sus te vor ajuta sa salvezi bugete acolo unde este nevoie sau sa le optimizezi pe parcurs. Investeste timp in ele si vei vedea ca acest lucru te va ajuta pe termen lung.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net