fbpx
Blog Business Marketing

3 strategii de marketing pe care sa le iei in considerare

Comunicarea este un domeniu in continua schimbare si dezvoltare, de aceea este important sa schimbi strategiile din cand in cand si sa testezi unele noi pentru a vedea ce rezultate iti aduc.

In articolul de azi iti vorbim despre 3 strategii pe care sa le iei in considerare atunci cand faci planul de marketing pentru businessul tau sau cel pentru care lucrezi.

Strategii de marketing pe care sa le folosesti in viitor

Viata este despre dezvoltare continua din toate punctele de vedere. Aplica acest principiu si in strategiile de marketing si vei vedea cat de mult conteaza fiecare schimbare pe care o faci.

1. Concentreaza-te pe strategiile de lifecycle

A ajunge la cat mai multi oameni pe care poti sa ii convertesti in clienti noi este important, insa stiai ca profitul ti-l aduc cei care ti-au fost deja clienti si se intorc la tine pentru noi comenzi?

Listele noi de lead-uri pot fi insignifiante pentru strategia ta, versus sa ajungi la cei care te stiu deja si sa le prezinti ce ai mai scos pe piata. A ajunge la multi oameni nu inseamna automat si conversii.

Segmenteaza audientele la care ai ajuns deja in functie de interesele acestora si ofera-le informatii despre produse complementare celor pe care le-au achizitionat deja. Fii atent la interactiunea pe care au avut-o pana acum cu tine si ofera-le produse de care pot fi interesati.

Fa in asa fel incat sa nu te bazezi doar pe social media atunci cand vine vorba despre comunicarea cu audienta ta, ci indreapta-te si spre alte canale precum e-mail marketing, SMS si push notifications. Insa foloseste-te de acestea doar daca ai acordul celor la care vrei sa ajungi dat in prealabil.

2. Automatizeaza procese

A raspunde in timp real tuturor cerintelor pe care clientii le au este sau nerealistic, sau costa enorm. Daca nu ai bugetul necesar pentru a angaja persoane care sa ofere consultanta non-stop, atunci cea mai buna solutie la care poti sa ajungi este automatizarea.

Eficienta sustenabila este unul dintre plusurile cu care vine automatizarea. In timp ce anumite procese sunt automatizate, persoanele care ar trebui sa se ocupe de ele pot sa se concentreze pe alte operatiuni mai importante.

Te salveaza de bani atunci cand botii fac procese de care ar trebui sa se ocupe forta de munca umana.

Clientii sunt multumiti deoarece raspunsurile la nelamuririle lor vin intr-un timp scurt, chiar si la ore la care nu li s-ar raspunde in mod normal.

3. Foloseste-te de mai multe canale

Folosindu-te doar de social media sau doar de e-mail marketing nu vei ajunge la toate audientele pe care ai pus ochii.

Fa un research despre comportamentul celor la care vrei sa ajungi si observa care sunt canalele lor favorite in functie de interese.

Bazandu-te pe mai multe canale poti sa ii oferi audientei o experienta buna in legatura cu modul tau de comunicare, iar ei vor aprecia faptul ca esti atent la nevoile lor.

Astfel vei avea mai mult trafic si mai multe vanzari care vin de pe platforme diferite, in functie de nevoile clientilor.

Canalizandu-ti eforturile pe mai multe planuri, vei putea ajunge sa ai clienti mai multumiti si mai loiali, facandu-i sa se intoarca la tine ori de cate ori au nevoie de un produs pe care il comercializezi.

Apeland la mai multe canale de comunicare, vei aduna mai multe date relevante despre audienta ta si te vei putea folosi de ele in mesajele pe care le distribui pe fiecare canal in parte.

Aplica aceste trei strategii in comunicarea ta si vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net