fbpx
SEO

5 strategii pentru un continut adaptat SEO

A scrie pentru motoarele de cautare – fie ca vorbim de Google, Bing sau Yahoo – ar trebui sa fie scopul pentru care creezi continutul unui website: atat paginile in sine, cat si articolele de pe blog.
A iesi in fata in domeniul tau atunci cand lumea cauta pe Google informatii despre produsele sau serviciile pe care le oferi este probabil cel mai dorit lucru de fiecare content writer care depune multe eforturi in acest sens.

Iata cinci strategii care te vor ajuta – atat pe tine ca si business owner, cat si pe cei care se ocupa de comunicare in compania ta – sa imbunatateasca strategia de continut pentru website.

1. Adaugă pe site linkuri interne

Cu siguranta site-ul tau nu are o singura pagina de prezentare, ci este impartit in mai multe: de la home page, la cate o pagina de produs sau serviciu oferit, la contact si blog. Una dintre strategiile care functioneaza pentru Google este sa adaugi in fiecare pagina link catre o alta de pe site-ul tau. Asta pentru ca Google va vedea legatura intre ele si va stabili conexiuni in ceea ce priveste continutul. Relevanta paginilor in sine si a site-ului in general va creste astfel si la fel si scorul cautarilor si a afisarii rezultatelor care sa duca spre business-ul tau.
Fa o lista a paginilor in functie de prioritatea pe care fiecare o are pentru tine si a link-urilor care au legatura cu fiecare in parte si pe care keyword-uri sa le adaugi. Astfel vei crea legaturi interne pe care Google le va favoriza.

2. Cauta continutul fara link-uri

Asa cum spuneam, a avea link-uri interne pe fiecare pagina, plasate strategic pe cate un cuvant cheie, ajuta enorm in indexarea Google. Daca intri pe site si ai pagini pe care nu ai plasat inca niciun link intern, este ideal sa te gandesti pe ce anume si pe ce topicuri ai link-uri descoperite. Daca inca insa nu ai pentru fiecare pagina, poti sa suplimentezi cu articole de blog care sa fie pe tema respectiva.

3. Adauga alt text (descriere) imaginilor

Chiar daca ti se poate parea o activitate migaloasa si care nu iti aduce niciun folos, sa stii ca a avea o descriere alternativa a pozelor si a folosi cuvinte cheie in ea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face din punct de vedere SEO. Asta si pentru ca ii ajuta pe cei care nu pot sa vada imaginea in sine sa isi dea seama ce informatii gaseste pe site.

De asemenea, o descriere sugestiva a pozelor ajuta din nou, nu neaparat din punct de vedere SEO, cat pentru a da o experienta mai buna celor care iti viziteaza site-ul.

4. Foloseste-te de comentarii

Multi business owneri si oameni de marketing tind sa inchida comentariile postarilor pe website sau pe blog pentru a evita valuri de comentarii negative si pareri expuse in momente de suparare, care pot strica imaginea afacerii. Insa chiar reprezentanti ai Google au sustinut ca a lasa comentariile deschise ajuta din punct de vedere SEO, pentru ca motorul de cautare observa activitate pe website si, in acelasi timp, creste si timpul pe care vizitatorii il petrec pe site-ul tau.

5. Foloseste cuvintele cheie

Cuvintele cheie sunt poate cea mai importanta parte a strategiei SEO. Ele sunt cele care definesc brand-ul tau in online si cele care ii vor ghida pe cei care te cauta spre ”casa” ta virtuala, website-ul tau. Gaseste-le pe cele care definesc cel mai bine brand-ul tau. Cele primare – adica cele mai importante – trebuiesc folosite in headings si titluri; iar cele secundare in descrieri ale produselor sau serviciilor si chiar si poze.

Aceste 5 strategii te vor ajuta sa imbunatatesti scorul SEO al website-ului tau si sa cresti in pozitia pe care o ai pe Google dupa cautarile pe cuvintele cheie care se potrivesc brand-ului tau.

Procesul de imbunatatire a continutului de pe site este unul continuu, la care trebuie mereu lucrat pentru a putea creste in ceea ce priveste rezultatele cautarilor.

Noi te putem ajuta pentru inceput cu o analiza SEO a site-ului tau si apoi cu ajutor pentru partea de optimizare. Haide sa ne auzim! 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net