fbpx
Blog Business Influencer Marketing Marketing

5 motive pentru care sa alegi sa lucrezi cu influenceri

Influencer marketingul nu a murit, poate a avut un mic declin in timpul pandemiei din cauza bugetelor alocate in acest sens, insa odata cu revenirea businessurilor, acest tip de comunicare va incepe sa prina aripi din nou.

Ti-am mai vorbit si pana acum de influencer marketing si parerea noastra ramane aceeasi: in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie pentru aceasta parte a comunicarii, alege un nano, micro sau macro influencer sa te ajute sa devii mai cunoscut. Iar azi iti dam 5 motive obiective pentru care colaborarea cu un influencer poate sa iti faca doar bine.

5 motive sa lucrezi cu influenceri

Alege influencerii care se aliniaza valorilor tale si care sunt in aceeasi nisa cu produsele sau serviciile pe care le creezi sau importi si vei ajunge sa ai mai multa vizibilitate.

1. Audienta

Fiecare influencer are audienta sa pentru care creeaza continut de cativa ani si pe care o cunoaste mult mai bine decat orice research ai face tu. El stie la ce reactioneaza bine cei care il urmaresc, cum sa gandeasca si sa livreze mesajele pentru acestia si au invatat cum sa ii tina aproape si cum sa le castige increderea.

2. Creativitatea

Influencerii sunt persoane creative, mereu la curent cu trendurile din social media si care stiu sa isi adapteze discursul in functie de comunitate si de platforma pe care il livreaza.

Un mare plus pe care acestia il au este faptul ca nu fac parte direct din organizatia ta si astfel nu sunt defocusati de situatiile care ar putea aparea in interiorul acesteia, fiind liberi sa isi transmita mesajul spre cei care ii urmaresc.

3. Dinamic

Un influencer este o persoana dinamica, ce nu va transmite doar un mesaj sec din partea businessului tau, ci va veni cu idei in campanii atat legate de text, cat si de video sau audio, in functie de platforma pe care va disemina mesajul.

El stie cel mai bine la ce reactioneaza audienta si va livra in functie de aceasta.

4. Consistenta

In functie de durata campaniei, de metode si de scop, influencerul iti va oferi consistenta in mesajul pe care il transmite despre brandul tau si nu va rata nicio postare din planul editorial la care ati lucrat impreuna.

5. Strategic

A avea o colaborare cu un influencer face parte din comunicarea strategica pe care o ai pentru brandul tau sau pentru cel pentru care lucrezi. Poti sa gandesti aceasta colaborare ca si pe un outsourceing de continut, in care o alta persoana vine in completarea taskurilor pe care trebuie tu sa le duci la indeplinire, ajutandu-te astfel sa ajungi la o comunitate mult mai mare, insa facand treaba in stilul sau caracteristic.

Colaborarea cu influencerii iti aduce o deschidere in ceea ce priveste audienta la care te ajuta sa ajungi si care este bine studiata de catre acestia. Avand o comunitate bine inchegata de cativa ani deja, influencerii vor putea sa transmita mesajul tau prin vocea lor autentica si astfel sa genereze vanzari pe care probabil le-ai fi avut daca apelai la reclame platite. Cu toate acestea, influencer marketingul este o metoda mult mai buna de a ajunge la oameni.

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net