fbpx
Blog Business Marketing

8 modalitati de a avea succes in business

Magazinele offline sunt inca la moda, mai ales pentru cei care nu au incredere sa comande online din diverse motive. Insa, pe de alta parte, cele online si tot ce tine de ecommerce au avut un avant pe care cu greu ni l-am fi putut imagina acum cativa ani, cand pandemia era un termen despre care citeam in carti.

Pe o piata atat de competitiva, indiferent de domeniu, trebuie sa reusesti sa te tii la suprafata si sa vii mereu cu ceva nou fata de ce face concurenta.

Iata, asadar, 8 modalitati de a avea succes in business si a iesi in evidenta.

8 metode de a avea succes in business

Tine cont de acesti pasi prin care sa treci cu afacerea ta si te asiguram ca vei avea parte de evolutie si iti vei multumi pe termen lung!

1. Alege o nisa

Orice produse ai comercializa, cu siguranta exista o nisa careia te adresezi si pe care poti sa o targhetezi atat prin reclame, cat si cu ajutorul continutului pe care il creezi pentru siteul tau, social media sau backlinking.

Exista instrumente sau agentii care pot sa te ajute cu un audit si astfel sa stii unde sa iti canalizezi eforturile de-a lungul timpului.

2. Mobile

Exista, in Romania, o multime de afaceri care inca nu au inteles cat de important este ca siteul lor sa fie optimizat pentru mobil sau chiar au o aplicatie a lor.

Cele mai multe persoane folosesc internetul de pe dispozitive mobile, asa ca, optimizandu-ti siteul pentru acestea poti sa le oferi o experienta flawless.

3. Canalele potrivite

Fie ca vorbim despre social media sau despre vanzari, trebuie intotdeauna sa alegi canalele potrivite pentru a da mai departe informatia despre businessul si despre produsele tale.

Exista instrumente sau agentii care pot sa faca studii de piata si sa iti spuna spre ce directie sa iti intorci eforturile pentru a avea cel mai bun ROI:

4. Continut

Continutul – fie ca e vorba despre text, foto sau video – este unul dintre cele mai importante detalii care poate sa faca diferenta intre un business si altul.

Ai mereu grija ca acesta sa fie original si sa scoti in evidenta doar partile bune ale produselor sau serviciilor tale.

5. Email marketing

Chiar daca poate nu pare, email marketingul este unul dintre cele mai bune canale de vanzare.

Ai grija sa iti updatezi mereu baza de date cu persoane interesate de produsele tale si care se aboneaza de buna voie la newsletter si, mai mult decat atat, interactioneaza cu mare parte din continutul care ajunge la ei.

6. Experienta de shopping

Cu fiecare update pe care il faci pe site, ai grija sa oferi o experienta cat mai buna de shopping pentru clientii sau posibilii tai clienti.

Acestia vor aprecia un design intuitiv si care scoate in evidenta atuurile produselor si felul in care acestea le imbunatatesc viata.

Incearca mereu sa te pliezi dupa nevoile si feedbackul celor care ajung pe site sau in aplicatia ta si iti vei multumi pentru acest lucru.

7. Social media marketing

Social media poate sa fie despre awareness si despre vanzari deopotriva.

Creeaza mereu strategii despre ce anume vrei sa atingi folosind aceste canale si tine-te de ele pana iti duci scopul la indeplinire.

8. Instrumente pentru ecommerce

Pentru a ramane competitiv, este nevoie sa te folosesti de unele instrumente care iti vor fi de folos in diferite stadii ale campaniilor sau ale businessului:

  • pentru website: felul in care il construiesti si updatezi constant cu informatii;
  • pentru email marketing: cele prin care trimiti mesajele si cu ajutorul carora le creezi;
  • de analiza a competitiei – este intotdeauna bine sa vezi ce fac altii si ce poti tu sa faci mai bine decat ei;
  • analytics – pentru a vedea ce faci tu bine sau mai putin bine si sa poti sa imbunatatesti;
  • de business – prin care sa te ocupi de partea operationala si orice alte detalii care te ajuta sa ai un mers usor al activitatii de zi cu zi alaturi de colegii tai.

Tine cont de aceste 8 imbunatatiri pe care poti sa le faci modului de lucru si iti promitem ca vei vedea efectele pe care acestea le au asupra afacerii tale pe termen lung!

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net