fbpx
Blog Business

5 moduri prin care poti sa imbunatatesti experienta clientilor

Cu atat de multe businessuri care au intra in lumea online si concurenta creste si la fel si standardele oamenilor. Cu atatea variante din care sa aleaga ceea ce li se potriveste cel mai bine, trebuie ca tu sa fii mereu atent si la cele mai mici detalii care le poate face experienta alaturi de afacerea ta mult mai placuta.

In functie de particularitatile brandului tau poti sa adaptezi si aceste detalii si sa personalizezi experienta clientilor in asa fel incat sa ii faca nu doar sa revina sa cumpere de la tine, ci si sa te recomande mai departe celor apropiati.

5 metode de baza de a imbunatati experienta clientilor cu afacerea ta

Asa cum iti spuneam, acestea sunt cele de la care sa pornesti in acest sens iar, pe langa ele, mai sunt o multime pe care poti sa le adopti.

Recomandarea noastra pentru cele extra este sa testezi sa vezi ce functioneaza mai bine pentru publicul tau si in functie de asta sa alegi cu ce sa mergi mai departe.

Acestea 5 despre care iti vorbim noi sunt baza de la care trebuie sa pornesti si trebuie, de asemenea, sa le personalizezi in functie de brand si de planul de comunicare integrat.

1. Transport gratuit

Transportul gratuit va fi intotdeauna de mare ajutor atunci cand vei vrea ca lumea sa cumpere de la tine.

Fie ca il oferi la prima comanda, la un anumit numar de comenzi sau la fiecare comanda atata timp cat o anumita suma este atinsa, transportul gratuit este intotdeauna de mare ajutor.

2. Retur usor al produsului si al banilor

De multe ori se intampla ca cei care cumpara un produs sa trebuiasca sa il returneze, insa procesul prin care trec este unul de cosmar. Acesta este un bun motiv pentru care sa nu mai revina niciodata la acel business.

Asadar, fa din retur un proces usor – trimite-le alaturi de colet si instructiunile pentru retur si poti chiar sa il oferi gratuit.

La fel si cu banii pe care clientii i-au platit pe produse in cazul unui retur: da-le posibilitatea de a-si completa rapid si sigur contul bancar pe site si asigura-te ca nu trec multe zile pana cand isi vor primi banii inapoi.

3. Mobile first

Oamenii isi folosesc dispozitivele mobile tot mai mult atat pentru a-si lua informatiile de pe internet, cat si pentru a face cumparaturi.

Tocmai de aceea este deosebit de important – si pentru SEO – ca siteul tau sa fie optimizat pentru mobile sau, daca bugetul iti permite, sa ai chiar o aplicatie pentru mobil a magazinului tau online.

4. Echipa de suport

Echipa care se ocupa de relatiile cu clientii si suport trebuie sa fie una excelenta si pregatita sa raspunda oricaror intrebari sau nemultumiri ar avea clientii.

Ei trebuie sa faca acest lucru intr-un mod placut si sa dea dovada de dorinta de a ajuta.

Si contactarea echipei de suport face parte tot din experienta de shopping si pentru a fi pe de-a-ntregul una excelenta, trebuie sa angajezi cei mai buni oameni si sa investesti constant in traininguri pentru acestia.

5. Tehnologii pentru suport

De cele mai multe ori oamenii isi doresc sa primeasca raspunsuri la intrebari cat mai repede, indiferent de ora sau de zi. Acest lucru insa poate sa fie in defavoarea ta si a afacerii, deoarece este aproape imposibil sa ai mereu pe cineva disponibil pentru a raspunde neclaritatilor.

Cu toate acestea, tehnologia a evoluat in ultimii ani si chatboturile au prins tot mai mult avant. Iti recomandam sa folosesti si tu unul pentru siteul tau si astfel vei putea raspunde unor categorii de intrebari nu foarte complexe. Pentru celelalte poti sa trimiti un mesaj si sa le spui celor care te-au cautat ca ii va contacta cineva cat de curand.

Pentru chatbots poti sa alegi intrebarile cele mai frecvent adresate si sa oferi raspunsuri la acestea si ai rezolvat parte din inconvenientele mesajelor trimise in intervale orare in care colegii tai nu lucreaza.

Aceste 5 lucruri sunt de baza atunci cand vine vorba despre experienta clientilor cu afacerea ta si cum sa o faci mai placuta. Adapteaza-le directiei in care ti-ai propus sa cresti si bugetului tau si vei vedea ca vanzarile vor creste.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net