fbpx
Blog

Transforma urmaritorii de pe Instagram in clienti

Este dragut sa vezi cum cifrele de pe Instagram cresc pe zi ce trece in ceea ce vorbim despre followers si acest lucru se poate datora continutului interesant si atractiv pe care il postezi.

Dar sa nu uitam ca scopul final al unui business sunt vanzarile, fie ca vorbim despre produse sau servicii.

Daca si business-ul tau are targetul pe Instagram si postezi zilnic acolo insa vanzarile nu merg asa cum ti-ai dori, ai ajuns unde trebuie. In articolul de azi iti spunem cum poti sa faci sa ajungi la cat mai multi oameni si, in acelasi timp, sa cresti si vanzarile.

3 tactici pe care sa le folosesti ca sa vinzi pe Instagram

Exista mai multe, iar pentru unele dintre ele trebuie sa aloci un buget pentru un abonament sau pentru cadouri, insa, la final de luna sau de an, rezultatele nu te vor dezamagi.

Acest proces de a transforma urmaritorii in clienti nu este unul care se intampla peste noapte, ci dureaza. Sa nu te astepti la rezultate miraculoase din prima, ci mai degraba sa te bucuri de procesul prin care treci si din care ai atat de multe de invatat atat despre produsul tau, cat si despre audienta.

1. Foloseste-te de mesaje

DM-ul sau direct message este un instrument extrem de benefic atunci cand vorbim de a lua sau a pastra legatura cu cei care interactioneaza cu tine pe Instagram si de a-i face, incet-incet sa-ti devina clienti.

O tactica ar fi sa le trimiti celor care au interactionat cu o postare de-a ta un mesaj de bun venit, o oferta sau un discount. Poti sa trimiti aceleasi mesaj la pana la 15 contacte deodata sau, daca doresti sa il personalizezi, la cate una o data. In functie de topicul mesajului, poti sa creezi grupuri si apoi sa le trimiti updates constante despre subiectul de care sunt interesati.

2. Usureaza procesul de shopping pe Instagram

Oamenii au tot mai putin timp sa stea sa caute informatii pe internet, asa ca ajuta foarte mult sa le aiba pe toate la un loc, iar procesul de cumparare sa fie unul usor si intuitiv.

Desigur, si Instagram ofera posibilitatea de a face shopping direct din app, insa mai sunt si alte programe care te ajuta sa faci asta si chiar iti ofera mai multe features decat reteaua de socializare in sine. Enumeram doua pe care iti recomandam sa te studiezi si apoi sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine in functie de buget: BazaarVoice, Linkin.bio.

3. Colaboreaza cu influenceri

Influencer marketingul nu a murit si nu este pe cale sa, insa s-a reorientat în funcție de bugete, de la mega influenceri la micro si nano. Asta si pentru ca s-a descoperit ca acestia vand mai bine si au o interactiune cu publicul lor mult mai autentica.

Noi iti recomandam sa faci research de unul singur sau sa apelezi la platforme de influencer marketing ca si MOCAPP pentru a-i gasi pe cei care se potrivesc cel mai bine cu brand-ul si valorile tale, dar si cei care ti se par cel mai pe stilul tau de comunicare sau unde se regaseste publicul tau tinta.

Alaturi de acestia organizeaza giveaways sau ofera-le un discount pentru comunitatea lor si vor fi mult mai receptivi fata de colaborarea cu tine. Poate poti sa le dai chiar in teste un produs de-al tau cu care mai apoi sa organizeze giveaway-ul si acest lucru va prinde mult mai bine, deoarece pot sa ofere o parere subiectiva dupa ce a folosit acel lucru.

In acelasi timp, poti sa ii provoci sa descopere noi moduri de a folosi produsele tale si sa-i incurajeze si pe cei care ii urmaresc sa faca la fel.

O alta modalitate de a ajunge la un public nou impreuna cu un influencer este sa ii dai pe mana contul tau de Instagram pentru o perioada de timp bine delimitata, iar unii dintre followers il vor urma pe canalul tau si poate chiar iti vor da si follow. Apoi va fi mult mai usor sa ii transformi in clienti pe acestia.

Ajuta-te de profilul de Instagram pentru a ajunge la cat mai multi oameni care mai apoi sa-ti devina clienti. Fa asta intr-un mod creativ si eforturile iti vor fi rasplatite!

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net