fbpx

Atunci cand iti doresti ca siteul tau sa ajunga in topul recomandarilor in cautarile Google trebuie sa te ingrijesti de SEO.

In articolul de azi iti vorbim despre off-page SEO, urmand ca in viitor sa vorbim si despre on-page SEO, pentru a putea sa dedici atentie ambelor parti.

Ce este off-page SEO

Off-page SEO se traduce in toate eforturile pe care le faci si care nu tin de modificarea websiteului.

Cateva dintre tehnici sunt:

  • link building;
  • brand building;
  • content marketing;
  • social media.

Acestea ajuta atat motoarele de cautare, cat si userii sa inteleaga mai bine atat websiteul tau, cat si businessul.

De ce este off-page SEO important

Orice efort de a aduce siteul businessului tau in fata a cat mai multi oameni este important.

Cu ajutorul off-page SEO vei putea sa cresti autoritatea domeniului si astfel sa cresti credibilitatea afacerii atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru cei care ajung pe site.

Tehnici de SEO off-page

Exista mai multe metode prin care sa te ocupi de SEO off-page, iar pe cateva ti le prezentam noi. Trebuie sa fii atent insa si la specificul businessului si ce anume se potriveste pentru a nu face mai mult rau decat bine.

1. Link building

Multa vreme termenul de off-page SEO era similar cu cel de link building, asa ca este de la sine inteles ca il prezentam primul.

Link building inseamna sa inserezi linkuri de pe siteul tau pe altele care au o autoritate mai mare. Astfel va creste si autoritatea domeniului tau. Ai insa mare grija cu cine te asociezi din acest punct de vedere pentru a nu-ti face mai mult rau decat bine in ceea ce priveste imaginea. Nu toate siteurile cu autoritate mare se potrivesc profilului tau, asa ca alege-le pe spranceana.

2. Brand building

Adica toate eforturile pe care le depui pentru ca brandul tau sa fie cunoscut in online.

Cea mai relevanta metoda de a masura asta este identificarea numarului de cautari atat a numelui, cat si a produselor tale sau a domeniului pe motoarele de cautare.

Un instrument pentru a face asta este Google Trends. Cu ajutorul acestuia poti sa vezi evolutia cautarilor inca de la lansarea pe piata a afacerii.

3. Content marketing

Content marketingul are legatura cu orice bucata de text sau imagine care ajunge pe internet.

Fie ca vorbim despre blog posturi/ videouri/ imagini/ infografice care ajung pe alte websiteuri in procesul de linkbuilding sau sunt preluate sau orice postezi pe profilele de social media – toate acestea intra sub incidenta content marketingului.

4. PR – relatii cu presa

Pe langa social media si link building si partea de PR joaca un rol deosebir de important, mai ales de cand am trecut in era digitala si comunicatele de presa apar acum nu doar in print, ci mai ales in online.

Totul depinde insa de cat de bine organizezi campania de PR in asa fel incat sa ajungi in mediile relevante pentru tine si astfel la audienta care este relevanta pentru afacerea ta.

5. Local SEO

Daca ai un business care se adreseaza unei piete locale poti foarte usor sa te ajuti de tool-uri precum Google My Business care sa te ajute sa iesi in evidenta cu adresa si un link al businessului in cautarile de pe internet.

6. Social media

Social media a devenit de departe unul dintre cele mai importante modalitati de a tine legatura cu audienta care te urmareste pe internet.

Updateaza contstant profilele cu informatii relevante pentru cei care te urmaresc si acestia nu vor uita ca existi si vor veni sa te caute pe website.

7. Forumuri

Poate ti se pare ca perioada forumurilor a apus, insa nu uita ca exista siteuri precum Reddit sau Quora care se comporta intocmai forumurilor de mai demult.

Sa fii prezent acolo si sa imparti informatie relevanta poate sa aduca un mare plus businessului tau.

8. Influencer marketing

Chiar daca in timpul pandemiei bugetele de influencer marketing s-au redus, nu inseamna ca aceasta metoda de comunicare a murit.

Este important sa alegi pe spranceana colaboraborii influenceri pentru a nu-ti face mai mult rau decat bine.

9. Evenimente

Evenimentele sunt o buna metoda de a atrage atentia asupra ta, fie ca sunt online sau offline. Tot timpul vei obtine un link pe un website important in industrie – cel al organizatorilor – si astfel vei ajunge in fata a cat mai multi oameni.

10. Guest posting

Guest posting inseamna atunci cand tu scrii un articol pentru un alt site. Desigur, acesta trebuie sa fie in concordanta cu subiectele adresate pe siteul respectiv si relevant pentru audienta.

La finalul acestuia vei putea adauga un link spre siteul tau sub numele autorului si astfel sa devii mai cunoscut atat pe partea de personal branding, cat si a afacerii.

11. Podcasturi

Podcasturile au prins un avant greu de imaginat in ultimii ani in toata lumea.

Fiecare poscast are si un transcript pe siteul dedicat acestuia si astfel un bun pretext de a adauga un link relevant de pe siteul tau – fie ca vorbim de podcastul propriu, daca ai unul; sau unul in care ai fost invitat.

12. Reviewuri

Daca ai produse pe care le comercializezi si pe alte siteuri decat pe al tau incurajeaza cumparatorii sa lase un review referitor la achizitia facuta.

Multa lume este influentata de aceste reviewuri care ii ajuta sa ia o decizie de cumparare.

Toate aceste 12 tehnici te vor ajuta sa scoti in fata websiteul afacerii tale si sa aduci un plus de notorietate. 

 

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net