fbpx
SEO

5 schimbari in SEO care impacteaza website-ul tau

Se stie ca Google schimba algoritmul de mii de ori pe an si deseori este greu sa tii pasul cu toate schimbarile.

Exista anumite ”reguli” de care sa tii cont si care nu se schimba fundamental – cum ar fi sa ai SEO on-page.

Insa exista si unele reguli de care sa tii cont pentru a avea parte de o indexare buna in Google. Iata cinci dintre acestea care te pot afecta chiar in momentele in care citesti acest articol.

1. Intentia de cautare

Odata ce o persoana cauta o informatie pe Google si ajunge la site-ul tau, este important ca ea sa o gaseasca din momentul in care da click pe link-ul care ii apare in cautari. Daca acest lucru nu se intampla insa, va iesi repede de pe site, iar motorul de cautare se va autosesiza si va penaliza site-ul tau.

Asadar, este bine sa fii pe faza cu cele mai cautate cuvinte cheie, insa si mai bine este ca acestea sa se alinieze cu aceasta intentie de cautare pentru ca Google sa iti dea un scor cat mai mare.

2. Atentie la click-through-rate

Un alt lucru de care Google tine cont este click-through-rate. De multe ori acest subiect este larg dezbatut, insa s-a ajuns la concluzia ca este important pentru un ranking bun in cautarile de pe Google.

Iata ce contin paginile cu cel mai bun CTR:

  • Continut nou sau recent;
  • Titlul contine un numar;
  • Are o descriere unica;
  • Sunt folositi termeni catchy, insa fara a face clickbait.

3. Continutul despre sanatate si buna stare este impactat

Expertiza, autoritate si incredere sunt valorile pe care se bazeaza Google chiar si atunci cand vorbim despre website-urile care sunt cautate prin intermediul sau.

Cand vine vorba despre sanatate si wellness, Google indexeaza website-urile care contin informatii scrise de experti in aceste domenii. Sau daca nu sunt scrise neaparat de ei, sunt verificate de acestia. Iar referintele date in articol sa trimita la carti sau alte website-uri care sunt credibile.

4. Core Web Vitals

Pana acum Google tinea cont de cat de repede se incarca un website. Incepand de anul acesta insa, Google a introdus in criteriile sale de acordare a unui ranking bun ceea ce ei numesc Core Web Vitals, adica felul in care userii interactioneaza cu website-ul tau.

Mai specific, Core Web Vitals masoara urmatoarele lucruri:

  • cat timp dureaza sa se incarce continutul intregii pagini pe care userii o acceseaza;
  • cat timp ii ia unui user sa interactioneze cu pagina ta web – de exemplu, cat timp ii ia sa completeze un username si o parola;
  • cat de mult se schimba o pagina in timpul in care se incarca – cu cat mai putin, cu atat mai bine.

Inca nu s-a demonstrat cat de mult aceste CWV influenteaza ranking-ul in Google, insa mai bine sa incerci sa le imbunatatesti din timp decat sa primesti o penalizare din cauza lor. Poti sa citesti mai multe despre Core Web Vitals aici.

5. Elemente de care nu stiai ca tine cont Google

Pana acum puteai sa estimezi un trafic pe care il vei avea in functie de ce pozitie ocupi in cautarile Google dupa cuvinte cheie. Insa inca o schimbare a demontat parte din acest adevar care iti era cunoscut pana acum.

In topul paginii de cautare vei vedea reclamele, iar mai pe la mijloc intrebarile care sunt adresate in legatura cu subiectul cautarii.

Chiar daca tu rankezi in top pe un anumit keyword, trebuie sa tii cont si de aceste insertii extra care te pot duce de pe locul 4 spre finalul paginii.

Acestea sunt doar cateva schimbari pe care Google le-a efectuat in ultima perioada si care pot sa impacteze eforturile SEO pe care le faci. Tine cont de ele si vei vedea ca vei creste sau te vei mentine pe locurile de top in cautari.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net