fbpx
Marketing

Instrumente pe care sa le folosesti daca ai o afacere online

Business-urile online si mai ales cele din sfera comertului online se inmultesc zi de zi, iar acest lucru poate doar sa ne bucure. In schimb pentru tine, owner-ul de business, inseamna o mai mare concurenta pe aceeasi piata. Ceea ce mai inseamna ca va trebui sa depui eforturi mai mari pentru a iesi in fata si pentru a-ti eficientiza procesele care duc spre acest rezultat.

Chiar daca ai pornit sau nu business-ul – adica ai deja un website – azi iti povestim despre instrumente care te vor ajuta sa iti eficientizezi multe procese si sa iti dai seama unde te afli fata de concurenta.

Tool-uri pentru a monitoriza concurenta

Doar daca nu esti foarte nisat si nu mai exista nimeni in zona ta care se ocupa cu acelasi domeniu nu trebuie sa te intereseze aceste instrumente si poti sa treci la categoriile de mai jos. Daca insa nu esti in aceasta situatie, atunci iata 3 tool-uri care te vor ajuta sa monitorizezi concurenta pentru a-ti da seama unde te situezi pe langa ei.

Linkio

Acest tool este ideal pentru campaniile de linkbuilding pe care sa le incepi si sa le analizezi. Pe langa asta, te mai ajuta sa iti urmaresti si concurenta, iti da recomandari despre cum sa scrii texte, despre cat de bine rankeaza anumite cuvinte cheie care te intereseaza si monitorizeaza backlink-urile.

Semrush

Pe langa ca este un tool care te ajuta foarte mult pentru partea SEO, Semrush mai este ideal si pentru monitorizarea brand-ului in online in general. Sugereaza keywords pe care sa le folosesti pentru a te ajuta la cresterea in ranking sau pentru a vedea ce functioneaza pentru concurenta ta.

SurveyMonkey

Chiar daca nu l-ai folosit tu pana acum pentru a crea un survey, cu siguranta ai completat unul in acest program cel putin o data-n viata.

Acum noi ti-l recomandam, pentru ca o data la ceva timp este necesar sa creezi un chestionar online pentru cei care te urmaresc sau cei care iti sunt clienti – aici depinde de target-ul pe care ti-l stabilesti: pentru a-ti da seama ce faci bine sau mai putin bine si poate fi imbunatatit. Acolo poti sa adresezi si intrebari legate de concurenta sau, daca nu vrei sa fie foarte pe fata, despre produse similare cu ale tale.

Instrumente pentru project management

Odata ce echipa creste, este tot mai bine sa fie cat mai organizata in asa fel incat toti membri ei sa fie la curent cu ce fac ceilalti.

Trello

Un bun tool pentru productivitate este Trello, in care poti sa faci diferite boards in functie de procesul prin care trece proiectul tau la un moment dat. Acolo poti sa asignezi task-uri colegilor si sa vezi care este statusul lor in timp real. Poti sa adaugi atasamente si sa pui deadline-uri, orice este la indemana pentru a te ajuta pe tine si pe cei din jur sa duceti task-ul la bun sfarsit.

Asana

Asana este unul dintre cele mai cunoscute tool-uri de project management din lume. Mii de start-up-uri si firme il folosesc in diverse departamente pentru a monitoriza prograsul task-urilor si este un instrument ideal mai ales pentru echipele care lucreaza la distanta – un fapt tot mai intalnit odata cu pandemia. Task-urile de rutina vor fi automatizate cu ajutorul Asana, asa ca toti cei din echipa vor putea sa se concentreze pe ce conteaza cel mai mult.

Monday.com

De Monday.com ai auzit cu siguranta in cel putin o reclama. Acest tool este folosit pentru a avea o privire de ansamblu asupra a ceea ce se intampla in echipa si pentru a evita orice situatie neplacuta care ar putea sa apara, pe cat posibil.

Programe pentru facturare si inventar

Vremea facturilor scrise de mana a disparut de mult si nu putem decat sa ne bucuram pentru asta. Iar inventarul nu se mai tine doar pe hartie sau in Excel, ci in programe special gandite pentru a usura si a eficientiza munca celor care se ocupa de asta.

Smartbill

Smartbill este poate cel mai cunoscut program de facturare din Romania. Are parteneriate cu diverse companii, care sa te ajute sa-ti faci munca mult mai usoara in domenii conexe. Este foarte usor de folosit, mai ales daca ai datele de facturare. El va gasi clientii – mai ales daca sunt business – dintr-o baza de date, iar procesul va fi semi-automatizat. Tu trebuie doar sa setezi preturile si poti chiar sa trimiti documentul prin reteaua lor.

Easybill

Acest program este foarte asemanator Smartbill si functioneaza pe principiul freemium. Poti sa facturezi si sa incasezi online, sa ai o gestiune a stocurilor si personalizare in concordanta cu brand-ul tau.

Tool-uri pentru marketing

Cu siguranta ai dat cel putin o data de un tool de marketing care sa iti vina in ajutor. Aici ne referim fie la cele interne de la Facebook sau alte retele sociale, insa si la cele externe. Iar daca nu, iata aici cateva exemple.

Buffer

Este unul dintre cele mai cunoscute tool-uri pentru social media. Acesta iti permite sa automatizezi postarile si sa le programezi, dar si sa analizezi rezultatele pe care acestea le au.

Campaign Monitor

Probabil cel mai bun tool pentru e-mail marketing. Poti sa trimiti newslettere si mai apoi sa primesti rapoarte in legatura cu cat succes a avut fiecare campanie trimisa, pentru a sti ce sa faci pe mai departe. Versiunile sale platite au si o galerie de imagini din care sa alegi, daca nu ai pe cineva specializat in asta in companie.

Toate aceste tool-uri iti vor veni in ajutor si vor automatiza parte dintre procesele prin care trebuie sa treci ca business owner sau ca facand parte dintr-o echipa. Testeaza mai multe dintre ele si vezi care vi se potriveste cel mai bine in fiecare stadiu in care v-ati afla cu business-ul.

Articol scris de:

Victor Dulu

Owner @ 247Digital.Net